Neovisni novinarski portal
25.10.2020.
KULTURA / UKRATKO
José-Manuel Thomas Arthur Chao (foto Wikipedia)

José-Manuel Thomas Arthur Chao ili Manu Chao – večeras u Zadru…

José-Manuel Thomas Arthur Chao (foto Wikipedia)
José-Manuel Thomas Arthur Chao (foto Wikipedia)

José-Manuel Thomas Arthur Chao (foto Wikipedia)

José-Manuel Thomas Arthur Chao, mnogima poznatiji kao Manu Chao, zajedno sa svojim bandom La Ventura večeras (17.06.2015.) od 22 sata uskače na pozornicu  u Zadru, na parkiralištu pored sportskog centra Jazine.

Oni koji poznaju osebujni opus ovog glazbeno-scenskog umjetnika, koji je započeo svoj glazbeni put sa bandom Hot Pants, pa potom s već legendarnim sastavom Mano Negra, znaju što mogu očekivati večeras na Open Air Jazinama.
A oni koji se pak s njime trebaju upoznati večeras, shvatit će na najbolji i najbrži način zašto su koncerti Manua i njegovih bandova jedna od najpoželjnijih svjetskih koncertnih atrakcija.
Dinamičan, maštovit, višejezični nastup Manu Chaoa i družine nikoga ne ostavlja ravnodušnim, kako se to obično kaže. A Manu Chao pak nije ravnodušan prema aktualnim problemima u svijetu, ekološkoj problematici, potlačenosti siromašnijeg dijela svijeta,  imperijalističkim pohodima moćnih korporacija itd., o čemu često progovara i na koncertima, ili putem društvenih mreža socijalno i politički angažiranim video porukama (poput nedavne ‘poslanice’ grčkom narodu).
U Zadar već pristižu njegovi fanovi iz svih dijelova Hrvatske, te drugih okolnih zemalja.
Za one koji se zapute na koncert, dobro je znati da se danas ulaznica plaća 195 kuna.
Pogledajte kako je to izgledalo prije par godina…

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI