Neovisni novinarski portal
28.10.2020.
UKRATKO

HND oštro osudio divljački upad u redakciju Hrvatskog tjednika

HND oštro osuđuje divljački upad maskiranih osoba u redakciju Hrvatskog tjednika i brutalni fizički napad na grafičkog urednika Antonia Mlikotu, jer je, kako kaže predsjednik HND-a Saša Leković, "napad na novinsku redakciju, napad na slobodu izražavanja".

 Hrvatsko novinarsko društvo (HND) oglasilo se danas priopćenjem u kojem  najoštrije osuđuje divljački upad u redakciju Hrvatskog tjednika u Zadru i brutalni fizički napad na grafičkog urednika Antonia Mlikotu, kojem su napadači prijetili pištoljem.  HND zahtijeva, kako u priopćenju navodi predsjednik Društva Saša Leković, da se napad hitno istraži, a napadači, kao i njihovi eventualni nalogodavci, privedu pravdi. Jer, kako ističe Leković , “napad na novinsku redakciju, napad je na slobodu izražavanja”.

 Vlasnik i glavni urednik Hrvatskog tjednika, Ivica Marijačić u izjavi HND-u ističe da su dvojica maskiranih napadača, s tzv. fantomkama na glavama, provalila u redakciju u ponedjeljak u 23 sata.“ Fizički su napali grafičkog urednika Antonia Mlikotu, davili ga žicom i prislonili mu pištolj na glavu, psujući njemu i meni  majku ustašku“, kazao je Marijačić. Na telefonski poziv kolege Mlikote, Marijačić je u redakciju stigao već u 23,21 sat i zatekao potpuni kaos.Nedugo zatim u redakciju je stigla i policija koja je obavljala očevid do ranih jutarnjih sati.

U priopćenju HND-a kaže se i da je zadarska policija potvrdila događaj i upad dvojice maskiranih napadača „ u prostorije trgovačkog društva u Velebitskoj ulici“, oko 23 sata, te da su prijeteći vatrenim oružjem od 42-godišnjeg zaposlenika otuđili nekoliko tisuća kuna. Državnom odvjetništvu bit će podnesena kaznena prijava protiv nepoznatih počinitelja zbog razbojništva, saznaje HND iz PU Zadarske.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI