Neovisni novinarski portal
31.10.2020.
SCENA
Detour u Šibeniku

Detour na sv. Mihovilu:
Dosad najbolji koncert šibenskog ljeta

Detour u Šibeniku

A i prostor podno tribine na tvrđavi pokazao se kudikamo atraktivnijim od glavne pozornice.

Detour u Šibeniku

Detour u Šibeniku

Elvis Stanić prije koji dan je probio led, no tek je Detour sinoćnjim koncertom u punom svjetlu pokazao da je Šibenik dobio idealan klupski prostor. Program „Strana B“ smješten podno tribine na tvrđavi sv. Mihovil, osim što je intiman, kvadraturom idealan i vizualno dojmljiv, još je i zahvalan svakom iole raspoloženom tom-majstoru. Bogat i kristalan zvuk kakvog smo čuli jučer ne Detouru, nitko na vjetrovitoj glavnoj pozornici tvrđave, što je donekle i razumljivo, još nije uspio postići.
Detour je prije desetak godina nastao „dramatičnim“ raspadom Yammata, tog nekadašnjeg bisera zagrebačkog popa, nastavljajući putem kojim su nešto kasnije krenuli i Nipplepeople, Quassar, pa i Mayales. Tri albuma kasnije, Detour danas ima kudikamo veći značaj od mitskog Yammata, a vidjeli smo sinoć – ima i publiku, kao što ima i Porina za najbolji pop album, priznanje struke i radijske hitove. Tristotinjak posjetitelja u ponedjeljak u Šibeniku nipošto nije zanemariva brojka…
Detour je s vremenom dobio na prepoznatljivosti, identitetu i poletnosti, u prvom redu zahvaljujući neopterećujućim melodijama, punom grooveu i izuzetnoj pjevačici/glumici Maji Posavec, koja lakoćom od prvog takta pridobije publiku na svoju stranu. I sve to poprilično neočekivano, budući da smo Detour prije deset godina olako otpisali kad su svoj tadašnji najveći hit „Mjesec“ prodali za reklamu za jugort.
Na njihovu sreću, poslije toga imali su „Novu nadu“, „Tvoje lice se promijenilo“ i još podosta singlova zbog kojih smo im oprostili tu bedastoću. „Mjesecom“ je zaključen sinoćnji koncert, kojim je sat i pol vladala sretna, rasplesana atmosfera i koji je označio vrhunac dosadašnje ljetne koncertne ponude u Šibeniku.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI