Neovisni novinarski portal
19.9.2020.
SCENA
Deseti i posljednji – The Garden Festival

Deseti i posljednji – The Garden Festival

IMG_4571Danas je počeo deseti po redu The Garden Festival, kojim je malo mjesto Tisno na otoku Murteru preko noći postalo prestižno, svjetski poznato stjecište ljubitelja elektronske glazbe.

Gotovo 200  najvećih izvođača i DJ-a nastupat će na četiri pozornice i dva broda, ali i u klubu na otvorenom Barbarella’s u Pirovcu, gdje će glazbene snage odmjeravati izvođači na afterpartyjima kao i u prekrasnom The Garden Zadar baru. Od 1. do 8. srpnja 2015. traje jubilarno deseto, ujedno i posljednje izdanje The Gardena, nakon čega će ovdje biti organizirano
još četiri slična glazbena festivala koji će ukupno pohoditi 15-ak tisuća mladih poklonika ovog glazbenog žanra iz cijelog svijeta, ali najviše iz Velike Britanije.
Osnivač i organizator Nick Colgan i na otvaranju desetog i posljednjeg The Gardena najavio je da se s jubilarnim festivalskim izdanjem zaokružuje jedna lijepa priča, ali da se za ljubitelje elektronike ništa bitno ne mijenja.
– Muzika ide dalje. Na mjesto i termin The Gardena tek dolazi drugi, sličan festival s novim nazivom. S novim festivalom nećemo ništa posebno mijenjati, samo ćemo produkcijski doraditi neke stvari – rekao nam je Colgan.

Načelnik Općine Tisno Ivan Klarin i osnivač The Gardena Nick Colgan (Foto: Tris/H. Pavić)

Načelnik Općine Tisno Ivan Klarin i osnivač The Gardena Nick Colgan (Foto: Tris/H. Pavić)

 

Novi festival će se zvati Love International i bit će doslovno nastavak Gardena. Organizirat će ga Dave Harvey, koji je posljednjih sedam godina s Colganom radio u organizaciji The Gardena. Na otvaranju su bili i načelnik Općine Tisno Ivan Klarin i direktor Turističke zajednice Filip Henjak. Oni su iskazali veliko zadovoljstvo
još jednim festivalskim izdanjem i još su jednom pozdravili odluku organizatora da festival iz Zadra i Petrčana preseli u njihovu općinu.
Istaknuli su kako zadovoljstvo nije samo zbog toga što tisuće gostiju popuni ovdašnju srpanjsku turističku rupu, već i zato što je The Garden Festival njihovo Tisno ucrtao na svjetsku festivalsku kartu, planetarno brendirao mjesto, te i dalje nastavlja privlačiti nove događaje i goste i u razdobljima kad se na festivalskim lokacijama ne događa ništa. Samo mjesto Tisno ima 1400 stanovnika i oko tri tisuće turističkih kreveta u privatnom smještaju. Kako nam je kazao Henjak, ovog 1. srpnja u Tisnom se nitko od iznajmljivača ne žali da nema gostiju. Tu danas nije lako naći slobodnu sobu ili apartman, a zbog velike potražnje za smještajem i velike platežne moći britanskih turista cijene, ali i kvaliteta, su otišle otprilike 50 posto gore i otprilike toliko su više od cijena u susjednim turističkim mjestima. Prema dosad potpisanim ugovorima, Tisno ostaje britanska festivalska destinacija barem još dvije godine.

IMG_4540

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI