Neovisni novinarski portal
22.10.2020.
KULTURA
Zloglasni ‘kralj Eric’ danas odigrao prvu scenu filma pored Drniša

Zloglasni ‘kralj Eric’ danas odigrao prvu scenu filma pored Drniša

Slavni nogometaš Eric Cantona glumi u dječjem filmu redatelja Deana Aćimovića.

Eric Cantona i Anka Brazilijanka (Foto H. Pavić) (6)

Legendarna „sedmica“ Manchester Uniteda, „king Eric“, jedini Francuz kojem se Englezi klanjaju i jedini nogometaš koji je na utakmici kung-fu udarcem nokautirao navijača iz prvog reda, danas se muvao oko ciglane u Tepljuhu pored Drniša.
Erica Cantona glumi u dječjem filmu Deana Aćimovića „Anka Brazilijanka“, prema romanu Mate Lovraka. Pred novinare nije htio, previše ga valjda loših uspomena veže uz medije. Sportski uspjesi i nesportski život bili su neodoljivi mamvi za britanske tabloide.
– Treba mu još neko vrijeme da se snađe ovdje, pa radije danas ne bi davao nikakve izjave – opravdavala ga je izvršna producentica Lori Vitaljić. Obećala je da će Cantona, koji će mjesec dana snimati u šibenskom kraju, za sedam dana održati tiskovnu konferenciju.
Glavna protagonistkinja filma je Anka, djevojčica iz sirotišta, koja bježeći iz sirotišta dođe sasvim slučajno u jedan šumski svijet, u jednu ciglanu. U potrazi za ljubavi, skrbi, obitelji, izabere jednoga ciglara, od Brazilijanca napravi brižnog čovjeka, zapravo oca.
Anku glumi Cvita Viljac, kći glumice Ecije Ojdanić i šibenskog novinara Ante Viljca. – Snimanje mi je jako zanimljivo, ali sve se jako puno puta ponavlja, jer nije sve svaki put kako treba izvedeno. Ali već sam znala kako to ide, jer sam ranije glumila u jednom filmu, ali tada samo jednu scenu – rekla nam je glavna glumica.
U „Anki Brazilijanki“ glumi niz poznatih glumaca iz regije, među kojima je i Rade Šerbedžija. Film u koporodukciji HRT-a i DA Filma bit će završen tijekom 2016. godine.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI