Neovisni novinarski portal
16.1.2021.
POLITIKA
Thompson pjeva na proslavi Oluje u Kninu!

Thompson pjeva na proslavi Oluje u Kninu!

Thompson na koncertu u Čavoglavama - 5. kolovoza 2014. (Foto H. Pavić) (17)

Vijest o selidbi Thompsonove proslave iz Čavoglava u Knin jutros je objavljena na internetskim stranicama Župe sv. Ilije iz Kljaka. Isti tekst s istim naslovom ‘Ove godine Čavoglave idu u Knin’ objavljen je i na internetskim stranicama slavnog pjevača, a Josipa Rimac je večeras potvrdila da će Thompson 5. kolovoza slaviti pjevajući na koncertu u Kninu, a ne kao posljednjih deset i više godina na paralelnoj proslavi u svojim rodnim Čavoglavama.

– Ta objava samo je potvrda razgovora i dogovora koje smo vodili do sada. Sutra ujutro formirat će se Odbor za proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana Hrvatskih branitelja Grada Knina i vrlo skoro će se znati sve pojedinosti, pa tako i one koje vas sada zanimaju oko koncerta – rekla nam je Josipa Rimac, potvrdivši da će u radu kninskog odbora sudjelovati i ljudi iz Odbora za proslavu Dana pobjede u Čavoglavama, poput fra Ilije Mikulića i drugih.
– Radimo već dugo, a posebno posljednih godinu dana kako bismo dostojno proslavili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan Hrvatskih branitelja u Kninu, jer radi se o velikom jubileju velikog događaja. Zahvalnost ćemo obilježiti otvaranjem velebne Crkve Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta, pobjedu otkrivanjem spomenika dr. Franji Tuđmanu, braniteljima ćemo posvetiti Muzej Oluje na kninskog tvrđavi, a na kraju ćemo ovim velikom koncertom pokazati zajedništvo i jedinstvo hrvatskog naroda – rekla nam je Josipa Rimac.

Ona je i prijašnjih godina pokušavala s Markom Perkovićem Thompsonom dogovoriti da se objedine kninska i čavoglavska proslava Oluje, odnosno da on u Čavoglavama ne organizira paralelnu, ali do sada je uspjela postići samo to da kavu u Kninu stavi u protokol svoje proslave.

– Poštovani prijatelji! Zahvalni Bogu na daru slobode, braniteljima na žrtvi u ostvarenju tisućljetnog sna neovisne države Hrvatske, a prigodom dvadesete obljetnice proslave veličanstvene pobjedničke vojno – redarstvene akcije “Oluja” te duboko promišljajući izazove vremena, odbor za proslavu Dana Pobjede – Čavoglave poziva sve prijatelje, posjetitelje, ljude dobre volje da se ove godine povodom velike obljetnice okupimo u zajedništvu i radosti u kraljevskom gradu Kninu. Svojim dolaskom budimo svjedoci zahvalnosti i snage u očuvanju spomena na dane ponosa i slave – stoji u priopćenju koje u ime Odbora potpisuje fra Ilija Mikulić.

Na službenim Facebook Marka Perkovića Thompsona administrator je dao pojašnjenje: ‘Poznata je činjenica da Thompson zastupa da se Dan pobjede slavi u svakom mjestu pa tako i u Čavoglavama. Za ovu 20. obljetnicu sama proslava, kako je odbor odlučio, biti će u Kninu, gdje će nam naravno pjevati i Marko’.

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI