Neovisni novinarski portal
29.10.2020.
POLITIKA
Šibenski SDP “opleo” po HDZ-ovoj gradskoj vlasti: Zadužuju Grad za 10 milijuna eura, a rezultati su im – nula!

Šibenski SDP “opleo” po HDZ-ovoj gradskoj vlasti:
Zadužuju Grad za 10 milijuna eura, a rezultati su im – nula!

Joško Šupe i Franko Vidović (Foto H. Pavić) (2)

Šibenik ne živi PR-ovsku stvarnost koja mu se za velike novce prodaje, tvrde vodeći SDP-ovci grada, Franko Vidović i Joško Šupe. To je i njihov odgovor na prošlotjednu konferenciju za novinare aktualne gradske vlasti, sazvane u povodu pola odrađenog mandata, i to u stranačkim prostorijama HDZ-a. A da ne bi bilo kako je to politikantsko improviziranje, šef SDP-ova kluba gradskih vijećnika Joško Šupe, ovu je tezu argumentirao proračunskim podacima. Pa tvrdi da su ulaganja u gospodarstvo smanjena za 8,8 milijuna kuna ili oko 90 posto, ali su izdaci za intelektualne i osobne usluge porasli za oko 4 milijuna kuna, a da se ne govori o troškovima promidžbe i informiranja (154 posto više), ili naknadi trškova osobama izvan radnog odnosa (3310 posto više!). Obećavali su da neće biti uhljebljavanja, a u dvije godine na teret proračuna novozaposlenih je čak 42, od čega izravno u gradskoj upravi 16-pobrojali su vodeći SDP-ovci.

SDP smatra skandaloznom činjenicu da se “pressica” o dvogodišnjem radu gradske vlasti organizira u prostorijama HDZ-a, jer, kako drži Franko Vidović, za pretpostaviti je da je Željko Burić gradonačelnik svih građana Šibenika, a ne samo onih koji su mu dali glas ili su članovi HDZ-a. Prema tome, smatra čelnik šibenskog SDP-a, minimum pristojnosti nalagao bi da se učinci vladajućih na pola mandata prezentiraju javnosti u Uredu gradonačelnika ili u Gradskoj vijećnici, a ne u – stranci. A ako ćemo o stvarnim rezultatima, kazao je novinarima Vidović, oni su ravni nuli, jer ova vlast nije pokrenula nijedan vlastiti projekt, ona nema ni ideje ni vizije kuda krenuti.

Program s kojim su pobijedili na izborima obećavao je proširenje zone Podi i borbu za svako radno mjesto, pogotovo pomoć u opstanku TLM-a. Niti su Pode proširili, a niti su TLM-u pomogli, jer šibenski gradonačelnik odbija i sudjelovati u razgovoru o tome- tvrdi Vidović. Najavljivali su 14 mjera kulturne politike, a od svega toga realizirali su samo naplatu parkinga 24 sata, pa danas Šibenik ima najskuplje parkiranje. Nema više Terranea s kojim je u Šibenik dolazilo 20-30 tisuća posjetitelja, nema ništa od POS-ovih stanova iako smo im ostavili gradsku lokaciju na Meterizama, jedan kroz jedan, ali su oni ušli u investiciju s privatnom tvrtkom i do danas se nisu ni pomakli. Odbili su ići u proširenje gradske plaže Banj, koju smo mi otvorili, nego su za inat, kako to ja vidim, krenuli u projekt plaže Podsolarsko, no, ni tamo nisu učinili ništa. Protive se komercijalizaciji uvale Minerska, iako tamo imamo gotovu obalu za privez brodova i zatečene objekte, a brodovi se sidre besplatno s druge strane kanala iako je to zaštićeni obali pojas. Umjesto zarađivanja novca u Minerskoj, nude trošenje sredstava za proračunsku ustanovu. Od iznimne ljetne pozornice na tvrđavi sv. Mihovila ispodprosječnim programom stvaraju nešto što nije bila ideja ovog projekta i utapaju ga u sivilo koje ova vlast nosi sa sobom, čega su građani svjesni, samo im PR agencije sugeriraju drugačije- izjavio je Vidović.

Dakle, nasuprot samohvali gradskog establishmenta da je preporodio grad, da je Šibenik procvjetao otkad je “poplavio”, SDP tvrdi: Nemaju rezultata, nemaju vlastitih projekata i ideja, pa zato skupo plaćaju PR kako bi Šibenik prikazali onim što nije. Jedina konstanta ove vlasti je, kako je to rekao Šupe, zaduživanje. Zadužili su nas i zadužuju nas za 10 milijuna eura, poručili su iz SDP-a Šibenčanima.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI