Neovisni novinarski portal
23.4.2024.
POLITIKA
SDP: Udbaš Manolić je bivši Karamarkov šef

SDP:
Udbaš Manolić je bivši Karamarkov šef

Manolić-Karamarko

U priopćenju za javnost SDP demantira optužbe predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka o umiješanosti u prozivke o njegovoj suradnji s Udbom, te aferu ocjenjuje kao sukob bivših i sadašnjih frakcija HDZ-a kojima se socijaldemokrati ne bave.

SDP demantira Tomislava Karamarka, predsjednika HDZ-a, koji je u ponedjeljak u Dnevniku HRT-a povezao tu stranku s Manolićevim nedavnim istupima.

– SDP opovrgava tvrdnju predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da je „afera Manolić“ u funkciji SDP-ove predizborne kampanje. Tomislav Karamarko ovakve tvrdnje iznosi kako bi skrenuo pozornost javnosti da je Josip Manolić ne samo bivši šef Udbe i jedan od osnivača HDZ-a, već da je Manolić i njegov bivši šef s kojim ga povezuje zajednička prošlost – stoji u demantiju SDP-a.

– SDP se ne bavi sukobima između bivših i sadašnjih HDZ-ovih frakcija. Iznenađuje da gospodin Karamarko vidi da je afera Manolić kampanja SDP-a, a ne vidi da je sam otvorio pitanje lustracije i da je Manolićev  javni istup odgovor upravo na njegov politički program lustracije. Osim toga, gospodin Karamarko i dalje u Hrvatskoj vidi jugofile, jugonostalgičare i neprijatelje, dok ljevica i socijaldemokracija u Hrvatskoj za njega ne postoji, kako je poručio iz Kanade, a odakle pak nije vidio svastiku na poljudskom stadionu – stoji u priopćenju SDP-a.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI