Neovisni novinarski portal
27.10.2020.
KULTURA
Rendez Vous – festival koji nudi sustav podrške mladim glazbenicima

Rendez Vous – festival koji nudi sustav podrške mladim glazbenicima

Festival Francuske u Hrvatskoj (Sisak/Zagreb, 1.-7- lipnja) povezuje Europu i mlade hrvatske glazbenike.

Ohnokono

Prvog tjedna lipnja Rendez Vous – Festival Francuske u Hrvatskoj će kroz projekt „European Music Incubator“ povezati francusku kantautorica Mauve Lunel i hrvatskog glazbenika Ohnokono u kreativnu kolaboraciju prilikom koje će podijeliti svoje glazbene ideje i proizvesti novi koautorski glazbeni proizvod.
Glazbenici prvo borave na glazbenoj rezidenciji u sklopu Festivala Željezara u Sisku, gdje će se javnosti prezentirati u Institutu Željezara u dva navrata – 3. lipnja u 20 sati (Mauve Lunel) i 4.lipnja u 20 sati (Ohnokono). Nakon Siska EMI se nastavlja u Zagrebu u Jiggy Baru, 6. lipnja, cjelodnevnom radionicom namijenjenom glazbenim profesionalcima te naposljetku koncertnom prezentacijom kolaboracije na događanju MIMO, 7. lipnja u Muzeju suvremene umjetnosti u 20 sati. Više o projektu na http://www.lab852.com/.
European Music Incubator je dugoročni projekt međunarodne kulturne suradnje kojim je predviđena uspostava europskog sustava mentorstva i podrške za razvoj karijera mladih glazbenika. Voditelj projekta je francuska organizacija Trempolino iz Nantesa, dok je tvrtka Lab 852 iz Zagreba hrvatski partner u projektu uz još 7 organizacija iz ostalih europskih zemalja. Lokalni partneri u projektu su udruga Vibra (projekt MIMO), umjetnička organizacija Nevidljivi Sisak (projekt Festival Željezara) i Jiggy Bar. Pilot projekt koji će se događati u navedenim datumima u Hrvatskoj, nastaje na prijedlog Francuskoga Instituta u Parizu i Festivala Rendez Vous.
Cilj pilot-projekta je osnažiti veze između francuskih i hrvatskih glazbenih zajednica kao glavni aspekt dugoročne održivosti suradnje.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI