Neovisni novinarski portal
24.10.2020.
POLITIKA
Milan Bandić na nekadašnjem predizbornom plakatu (foto Facebook)

Podignuta optužnica protiv Milana Bandića:
‘Mirno spavam’

Milan Bandić na nekadašnjem predizbornom plakatu (foto Facebook)

Željka Markić u Šibeniku (Foto H. Pavić) (35)

Nakon što je optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu vratilo optužnicu koju je USKOK 13. veljače 2015. podigao protiv gradonačelnika Zagreba i dvoje okrivljenika, USKOK je sukladno odluci suda proveo dodatne dokazne radnje i podigao optužnicu kojom se okrivljenicima stavlja na teret počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti – objavljeno je danas na internetskim stranicama Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (POVEZNICA).

Uskok je nakon dorade optužnice protiv Bandića za pogodovanje udruzi “U ime obitelji”, ponovno podigao optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i još dvoje okrivljenika.

Hina piše da je riječ o njegovom suradniku Ivici Lovriću i voditeljici Tržnica Zagreb Zdenki Palac. Nakon ‘prvog’ podizanja optužnice tužiteljstvo je izvijestilo da je Bandić na zahtjev udruge “U ime obitelji” donio zaključak o pokroviteljstvu Grada Zagreba nad njihovom akcijom prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom”, a iako pokroviteljstvom nije bila obuhvaćena i financijska potpora, Bandić je od svojih suradnika tražio da pomognu udrugu Željke Markić, javlja HRT.

Suprotno ranije donesenom zaključku, od Lovrića kao pročelnika Ureda za obrazovanje, kulturu i sport zatražio je da za potrebe “U ime obitelji” na račun grada organizira tiskanje letaka i plakata za područje cijele Hrvatske, njihovu isporuku te snimanje i emitiranje radijskih spotova. Kako bi ostvario Bandićeve zahtjeve Lovrić je s više trgovačkih društava dogovorio pripremu, tiskanje i isporuku 700.000 letaka, 14.500 plakata, 120 jumbo plakata te izradu tekstova i snimanje radijskog spota kao i njegovo emitiranje na više radijskih postaja.

U vrijeme kada je Uskok objavio optužnicu, gradonačelnik Milan Bandić upravo je gostovao na Radiju Sljeme, gdje mu je priopćena vijest. Isprva je bio malo zbunjen, nije mu bilo jasno o čemu se radi, a nakon što mu je objašnjeno da je riječ o ‘slučaju štandovi’, izjavio je: Pa kako je podignuta optužnica, pa ta optužnica traje?

– Što se tiče toga, ja mirno spavam – komentirao je Bandić za Radio Sljeme.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI