Neovisni novinarski portal
26.10.2020.
KULTURA
‘Kolo’ na tvrđavi sv. Mihovila slavi djelo Jakova Gotovca

‘Kolo’ na tvrđavi sv. Mihovila slavi djelo Jakova Gotovca

Koncert ‘Kola’ s gostima bit će održan u subotu, 13. lipnja, s početkom u 21 sat.

Sibensko Kolo

Šibensko „Kolo“ i Simfonijski puhački orkestar OS RH zajedno sa svojim gostima KUD-om Jedinstvo, klapom Sebenico, Bornom Erceg i Jelenom Pletikosom, ponovno će zajednički nastupiti na tvrđavi sv. Mihovila! Nakon spektakularne proslave 115. obljetnice djelovanja uz „Carminu Buranu“ Carla Orffa, Kolo će ove godine odati priznanje jednom od najvećih hrvatskih skladatelja u povijesti, Jakovu Gotovcu, povodom njegove 120. obljetnice rođenja.
Koncert ”Pjesmo moja raspjevana” bit će održan u subotu 13. lipnja s početkom u 21 sat, a ulaznice po cijeni od 80 kuna mogu se kupiti na tvrđavi sv. Mihovila, Muzeju grada Šibenika, sustavu Eventima (Dallas Music Shop, kiosci Tiska, Petrol benzinske postaje), www.eventim.hr, www.croatia-tickets.com te u turističkim agencijama Mag Tours, Nik i Kompas.
Koncert donosi presjek najpoznatijih djela Jakova Gotovca u svim fazama skladateljevog rada. Na repertoaru će se naći najpopularnije obrade klapskih standarda (“Omili mi”, “Dobra večer, uzorita”), zborske pjesme (“Naš grad”, “Jadranu”, “Pjesmo moja raspjevana”), instrumentalna djela “Simfonijsko kolo”, suita iz opere “Morana” i čuveni operni zborovi – “O zemljo naša” iz opera Mila Gojsalića  i “Završno kolo” iz komične opere “Ero s onoga svijeta” koja je obišla više od 80 europskih muzičkih pozornica i izvođena je na devet jezika . Koncert će zatvoriti  veličanstvena “Oda slobodi” iz Gundulićeve „Dubravke“.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI