Neovisni novinarski portal
19.1.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Klarin: Kulušić je morao izaći iz HNS-a

Klarin:
Kulušić je morao izaći iz HNS-a

Saborski zastupnik i predsjednik šibensko-kninske Županijske organizacije SDP-a Ivan Klarin prijavio je Hrvatski nogometni savez zbog njegova dopredsjednika Ante Kulušića, ujedno saborskog zastupnika i predsjednika ŽO HDZ-a.

– Danas sam kao saborski zastupnik uputio prijavu sportskoj inspekciji u vezi kršenja Zakona o sportu protiv HNS (Hrvatskog nogometnog saveza) zbog slučaja saborskog zastupnika i dopredsjednika HNS Ante Kulušića. Prijava je podnesena zbog nepoštivanja Zakona o sukobu sprječavanja interesa te izostanka postupka HNS-a prema Anti Kulušiću – navodi Klarin u današnjem priopćenju za javnost.

– Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa prošle je godine, točnije 4. prosinca, izričito naložilo da Ante Kulušić sukladno članku 46. stavku 5 Zakona o sportu ne može biti član HNS, gdje je i potpredsjednik, te da ne smije ostvarivati nikakve naknade. Isto tako, nova prijava je danas podnesena i Povjerenstvu za sukob interesa protiv zastupnika u Saboru Ante Kulušića, u svezi mogućeg sukoba interesa zbog obnašanja dužnosti sina Ante Kulušića u Hrvatskom nogometnom savezu gdje isti obnaša nekoliko visokopozicioniranih dužnosti.

Kao saborski zastupnik apelirat ću na državne institucije da odrade svoj posao jer iz navedenog proizlazi da je Ante Kulušić kao dopredsjednik HNS-a utjecao ili mogao utjecati na to da njegov sin ostvari privilegije unutar krovne institucije hrvatskog nogometa, a time i značajnu financijsku korist. Naglasio bih da svi mi, javni dužnosnici, moramo voditi računa o provođenju Zakona koje i sami donosimo, prvenstveno vodeći računa o javnom, a ne privatnom interesu – stoji u priopćenju Ivana Klarina.

Tags: ,

VEZANE VIJESTI