Neovisni novinarski portal
31.10.2020.
KRONIKA 112 / POLITIKA
Zloupotreba povjerenja i utaja poreza – Podignuta optužnica protiv Klemma

Zloupotreba povjerenja i utaja poreza – Podignuta optužnica protiv Klemma

Josip Klem (Foto H. Pavić) (5)

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je podiglo optužnicu protiv zagrebačkog biznismena i vođe braniteljskog prosvjeda u Savskoj Josipa Klemma, u kojoj ga tereti što je od 2005. do 2007. godine zajedno s Radovanom Štetićem iz svoje firme izvukao nešto manje od tri milijuna kuna. Osim toga optužen je za utaju poreza na dobit u iznosu od 593.426 kuna.

Klemm će  odgovarati za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, a osim njega i Štetića optužene su još četiri osobe. One su, u dogovoru sa Štetićem otvarale tvrtke, te Klemmu od veljače 2005. do ožujka 2007. godine ispostavljale fiktivne račune. On je odobravao plaćanja iako nikakve usluge za “Klemm security” nisu obavljene.
Radilo se, tvrdi Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, o nepostojećim marketinškim uslugama, najmu automobila i sličnim poslovima za koje je Štetić novac zapravo vraćao Klemmu. Ukupno si je, prema optužnici, pribavio 2.967.131 kunu.
– Neosnovanim knjiženjem troškova po računima za neobavljene usluge prvookrivljenik je oštetio državni proračun za 593.426 kuna s osnove poreza na dobit – priopćeno je iz Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu (POVEZNICA).

Tags: ,

VEZANE VIJESTI