Neovisni novinarski portal
20.9.2020.
SCENA
Raphael Wressnig (Foto: Jozica Krnić)

Wressnig i Crivellaro zvijezde ovogodišnjeg Festivala slobodne glazbe u Murteru

Raphael Wressnig (Foto: Jozica Krnić)

FSG će biti održan 12. i 13. srpnja, ulaz na koncerte je uobičajeno besplatan.

Raphael Wressnig (Foto: Jozica Krnić)

Raphael Wressnig (Foto: Jozica Krnić)

Festival slobodne glazbe, sedmi po redu, 12. i 13. srpnja na Murter i ove godine dovodi izvođače koje je teško svrstati u definirane glazbene ladice.
Festival će otvoriti, kako su danas najavili članovi udruge Zaokret, splitski peteročlani gypsy swing sastav Repassage, koji osim autorskih skladbi, svira i romske tradicionale u jazz maniri. Iz splita dolazi i bubnjar Jan Ivelić sa svojim autorskim projektom DalMotion Quintet, koji će promovirati album privijenac.
Na programu su i biogradsko-zadarsko-šibenski funk sastav Chickenshack Groovers, a zvijezde ovogodišnjeg FSG-a su austrijski klavijaturist Raphael Wressnig i talijanski gitarist Enrico Crivellaro s pratećim bendom The Soul Gift. Radi se o vrhunskoj soul, jazz i funk kombinaciji, a Wressnig će promovirati i posljednji album “Soul Gumbo” snimljen s legendarnim muzičarima iz New Orleansa.
– Ove godine vraćamo i naš popodnevni jam session ‘Ispod bora – pored mora’. Radi se o sat i pol zajedničke svirke lokalnih muzičara i gostiju festivala – najavio je Mate skračić na današnjoj tiskovnoj koferenciji.
Tino Barešić otkrio je i planove za objavljivanje CD-a, također na inicijativu udruge Zaokret. – Bit će to svojevrsni nastavak albuma ‘The Best of Isola Del Morte’, koji je predstavio murtersku scenu od prije petnaest godina. Izdavanje album očekujemo najesen.
Članovi Zaokreta: Tino Barešić, Matea Šeneta Skračić i Mate Skračić

Članovi Zaokreta: Tino Barešić, Matea Šeneta Skračić i Mate Skračić

7. festival slobodne glazbe
Murter, 12. i 13. srpnja
Nedjelja, 12. srpnja, caffe bar Reful
Jan Ivelić DalMotion Quintet (HR)
Chickenshack Groovers (HR)
Ponedjeljak, 13. srpnja, beach bar Lantana – Čigrađa
Repassage (HR)
Raphael Wressnig & The Soul Gift Band (AT/IT)
Ulaz na sve koncerte je besplatan, a početak je od 22 sata.

 

Tags: , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI