Neovisni novinarski portal
26.10.2020.
SCENA
Tvrđava sv. Mihovila u Šibeniku (foto: Muzej grada Šibenika)

SuperUho mijenja lokaciju:
Glavnina programa seli na šibensku tvrđavu sv. Mihovila

Tvrđava sv. Mihovila u Šibeniku (foto: Muzej grada Šibenika)

Na području bivšeg TEF-a i plaže Banj ostaju kamp, dnevni sadržaji i ranojutarnji program.

Tvrđava sv. Mihovila u Šibeniku (foto: Muzej grada Šibenika)

Tvrđava sv. Mihovila u Šibeniku (foto: Muzej grada Šibenika)

– Još i prije lanjskog koncerta The Nationala na tvrđavi počeo sam razmišljati kako iskoristiti prostor ispod tribina i kako iskoristiti plato na kojemu su inače parkirana produkcijska vozila. Gomilalo se niz ideja, no kako smo već objavili da je SuperUho i ove godine na području TEF-a, nismo htjeli stvarati nikakve turbulencije. Međutim, prevagnuo je novi izazov i nove ideje, tako da smo odlučili kompletan projekt preseliti na tvrđavu sv. Mihovila – bacio je promotor Mate Škugor jučer ‘bombu’ među novinare u unutrašnjim prostorijama tvrđave sv. Mihovila, gdje se trebalo održati jedno neformalno druženje sedme sile s organizatorima programa na tvrđavi.
SuperUho festival, koji će biti održan od 4. do 6. kolovoza u Šibeniku, dakle seli iz postindustrijskog okruženja bivše tvornice TEF na bajkovitu tvrđavu sv. Mihovila. Na taj je način SuperUho postalo jedan od rijetkih alternativnih festivala koji će se održati na elitnoj kulturno-scenskoj pozornici, a tim je potezom festival stavljen i u realne okvire. Naime, tri pozornice (glavna, zatim ona ispod tribina te plato pored glavnog ulaza) mogu primiti oko dvije tisuće ljudi što je, ako ćemo suditi po lanjskom interesu publike, gornji limit kojeg SuperUho u Šibeniku može dosegnuti.
S jučerašnjeg druženja na tvrđavi sv. Mihovila

S jučerašnjeg druženja na tvrđavi sv. Mihovila

Mate Škugor ima još jedan razlog za preseljenje, duhovnije prirode: – Iz lanjskog iskustva mogu reći da sam odgonetnuo tajnu ove tvrđave, odnosno zbog čega su koncerti bili posebni – izvođači koji dođu u ovaj prostor, nakon pola sata gledanja u sumrak sviraju u jednoj drugoj dimenziji. Način na koji tvrđava djeluje na izvođače, pa i na publiku, to je priča za sebe. To nas je i ponukalo da cijeli festival preselimo na tvrđavu. Kamp, dnevni sadržaji na plaži i ranojutarnji program ostat će na lanjskoj lokaciji, ali jezgra programa će se događati na sv. Mihovilu.
Ovogodišnji SuperUho festival, drugi po redu, ugostit će Einstürzende Neubauten, Sun Kil Moon, of Montreal, King Khan And The Shrines, Ought, Rosettu, Vlastu Popić, Vvhile, Nikki Louder i mnoge druge. Cijena festivalske ulaznice je 290 kuna (na ulazu 320 kuna).

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI