Neovisni novinarski portal
24.10.2020.
POLITIKA
‘Skup zajedništva’ – na Trgu bana Jelačića 10 tisuća ljudi

‘Skup zajedništva’ – na Trgu bana Jelačića 10 tisuća ljudi

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića počeo je ‘Skup zajedništva – 100 posto za Hrvatsku – Zajedno do pobjede’ koji su organizirali branitelji iz šatora, koji više od šest mjeseci prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja. Na trgu se okupilo 10 tisuća ljudi, došli su i Branimir Glavaš te Ivan Drmić. Skup je počeo nastupom kulturno-umjetničkih društava – javlja HRT.Skup zajedništva (Foto prinscreen HRT)

Na prosvjed su branitelji pozvali sve branitelje, ali i nezaposlene, obespravljene, studente, blokirane, one koji rade, a ne primaju plaću. Da se – kako kažu – zajedno izbore za dostojanstven život. Najavljeno je da na skupu neće biti političkih govora, okupljenima će se obratiti samo – jedna osoba s jasnom porukom svima koji imaju odgovornost prema hrvatskoj državi. O kome je riječ, branitelji nisu otkrili, no zna se tko je zadužen za glazbeni dio.

Popis izvođača je podugačak – Marko Perković Thompson, Matko Jelavić, klapa Kontra i mnogi drugi. Josip Klemm izjavio je za HRT kako su premijer Zoran Milanović i ministar obrane Ante Kotromanovićosobno zabranili klapi Sv. Juraj, da nastupi na skupu.

 

Uoči skupa u katedrali je održana misa za Domovinu. Katedrala je bila prepuna, a ispred je misu, koju je predvodio zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško, slušalo više stotina ljudi. Pred katedralu su, među ostalima, stigli umirovljeni general Mladen Markač, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, predsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić.

Iako su se jučer na obljetnici ‘Bljeska’ nenadano susreli s premijerom i porazgovarali čak i o sastanku, to nije bio razlog da se ovaj skup otkaže. Skup je prijavljen policiji, a policijske snage održavaju red. Na snazi je i posebna regulacija prometa. Tramvajski promet je sa glavnog trga preumjeren na Glavni kolodvor. Skup osigurava Klemm Security.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI