Neovisni novinarski portal
18.9.2020.
POLITIKA
Seoba šatoraša iz Savske na Markov trg

Seoba šatoraša iz Savske na Markov trg

Prinscreen hrt - šatoraši pred VladomRadnici RIZ Odašiljača i Imunološkog zavoda jutros su prosvjedovali pred Vladom RH. Potporu su im došli dati i branitelji koji u šatoru pred Ministarstvom branitelja u Savskoj prosvjeduju 220 dana – javlja HRT.

Radnički prosvjed je bio prijavljen do 12 sati, nakon čega su se radnici razišli. Međutim, 50-ak branitelja predvođenih Josipom Klemmom i Đurom Glogoškim su ostali. Donijeli su klupe, stolove, suncobrane, hranu i piće… Zahtijevaju sastanak s premijerom Milanovićem, koji je u Lisinskom na proslavi Dana oružanih snaga.

– Mi smo danas ovdje da Vlada konačno donese odluku. Do sada je Vlada pokazala da nije zainteresirana za Imunološki zavod. Ako nije država zainteresirana, neka omogući onima koji su zainteresirani, kako bi radnici Imunološkog zavoda konačno znali na čemu su, rekao je Đuro Glogoški.

Dan je Oružanih snaga RH pa, kažu, očekuju da ih i premijer primi. Na pitanje ostaju li do tada na trgu poručili su kako je sve moguće.  Inače, radnici Imunološkog najavili su da će se okupljati pred Saborom svaki tjedan dok Vlada ne donese odluku o sudbini zavoda.

– Ne primi li nas premijer, ostajemo ovdje – rekao je Đuro Glogoški na press konferenciji na Markovu trgu dajući do znanja da su branitelji spremni tamo provesti i noć. Poručio je i da nisu iskoristili prosvjed Imunološkog zavoda da bi svoj prosvjed započeli na Markovu trgu.

– Mi ne iskorištavamo hrvatske radnike. Ovo nije prosvjed, mi samo čekamo sastanak s premijerom – rekao je Glogoški.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI