Neovisni novinarski portal
24.6.2021.
POLITIKA
Proslava 1. svibnja na Krki: Karanfili i grah za radni narod i turiste

Proslava 1. svibnja na Krki:
Karanfili i grah za radni narod i turiste

Proslava 1. svibnja u NP krka (Foto Tris - H. Pavić) (3)

Međunarodni praznik rada 1. svibnja i ove godine je tradicionalno proslavljen u Nacionalnom parku „Krka“ na tradicionalnom prvosvibanjskom druženju.

Druženje na livadi krad Skradinskog buka organizirali su Nacionalni park i Šibensko-kninska županija, a župan Goran Pauk, zajedno sa zamjenicima i gradonačelnicima ovdašnjih gradova, tradicionalno je dijelio besplatne porcije graha s kobasicama. Podijeljeno je 1600 porcija.
– Evo, družimo se s našim radnim narodom kao i svake godine, evo dijelimo i fažol. To je jedan lijepi običaj i svake godine trudimo se da bude ljepše.Tu su s nama sve političke opcije i kombinacije, i Županije i Grada Šibenika i Skradina, saborski zastupnici, više manje svi smo tu. Neki dijele grah, neki slave. Hvala Bogu, iako su bile loše prognoze, vrijeme nas je poslužilo i fešta je potpuna – rekao nam je župan Pauk grabeći velike porcije graha i kobasica i trpajući ih u tanjure građana koji su više manje, kako tko, strpljivo čekali u redu.
Gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić nije mogao doći jer se pripremao nastup na utrci karića, ali je tu bio njegov zamjenik Dane Mileta, te skradinski kolega gradonačelnik Nediljko Dujić, dožupani Tomislav Vrdoljak i Zoran Smolić. S telefonom u ruci sve su nadgledali i koordinirali pročelnik Ureda župana Novica Ljubičić i njihov stranački šef Ante Kulušić. Na Krki je slavilo i vodstvo lokalnog SDP-a, koje je građanima dijelilo crvene karanfile. Procjenjuje se da je lijepo vrijeme i besplatan ulaz u Nacionalni park Krka iskoristilo više od 20.000 građana.

Grah je ove godine pripremilo osoblje restorana Atrium. I to vrlo umješno, što je, uz velik odaziv građana, bio razlog što je 1600 porcija planulo tako brzo. Političari koji su dijelili grah ni ove ga godine nisu uspjeli probati. Prihvatili su poziv na ručak u samom restoranu, da ne bi  grah radnom narodu i umirovljenicima otkidali  od usta. A bili su i toliko obzirni da su slijedove jela blagovali skrveni od pogleda naroda, povukavši se u unutrašnjost restorana.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI