Neovisni novinarski portal
21.10.2021.
SCENA
Organizatori Deboto festivala

Omar i Hailu Mergia na prvom Deboto festivalu u Šibeniku

Organizatori Deboto festivala

Festival će biti održan od 5. do 7. lipnja na dvije lokacije – na Trgu Ivana Pavla II i na tvrđavi sv. Mihovila.

Organizatori Deboto festivala

Organizatori Deboto festivala

Deboto je novi šibenski glazbeni festival odlučan u namjeri da dovede zavodljivu selekciju soula, jazza, elektronike i world-musica na tvrđavu sv. Mihovila i ulice Šibenika – stajalo je u najavi ovog festivala, kojeg su danas predstavili njegovi organizatori.
– Festival objedinjuje stari dio grada i program na tvrđavi sv. Mihovila. Intencija je da druženje bude što je opuštenije moguće, da nema stroge festivalske forme – rekao je Vedran Gulin, kreativni direktor festivala, koji će biti održan od 5. do 7. lipnja. Neformalni i besplatni dio programa svakog će dana trajati od 16 do 21 sat na Trgu Ivana Pavla II (Mala loža), tada se festival seli na tvrđavu. Tamo će program na glavnoj pozornici trajati do 1 sat ujutro, a potom se nastavlja podno tribina na sv. Mihovilu do 4 sata.
Glavne zvijezde Deboto festivala, kako je otkrio glazbeni urednik Eddy Ramich, su britanska soul zvijezda Omar, zatim etiopske jazz legende Hailu Mergia Trio, Eddy & Dus feat. Matija Dedić te zagrebački neo-soul bend Mangroove.
Od stranih DJ imena stižu njemački prvotimci Rainer Trueby, Tom Weiland i Alex Barck, a domaće boje branit će Eddy Ramich, Stipe Širinić i Kid VA. Organizatori za treći dan najavljuju i bend iznenađenja.
Deboto festival, koji će posjetiteljima ponuditi i bogatu paletu proizvoda lokalnih vinara i porcije domaćih delicija, organizirat će zagrebačka produkcijska tvrtka Svibanj projekt.
Uz festival je stao i Grad Šibenik. – Smatram da je Deboto fstival od velikog značaja za lokalnu zajednicu i imidž Šibenika koji se pozicionira kao poželjna turistička i kulturna destinacija – istaknula je Mirjana Žurić, pročelnica Odjela za društvene djelatnosti.
– Deboto festival idealno se uklapa u ostvarenje cilja projekta revitalizacije tvrđave sv. Mihovila, a to je poticanje poduzetništva, kreativne industrije te poticanje mladih koji na tvrđavi vide jednu novu perspektivu – nadovezala je Gorana Barišić Bačelić, voditeljica tvrđave.
Ulaznice za Deboto festival (trodnevne) do nedjelje koštaju 80 kuna, a organizatori najavljuju da nakon toga neće značajnije poskupjeti. Kupiti se zasad mogu preko web-lokacije entrio.hr.

 

Tags:

VEZANE VIJESTI