Neovisni novinarski portal
22.10.2020.
POLITIKA / SCENA
Otok Obonjan

Obonjan se vraća u turističku ponudu Šibenika:
Britanci dovode festival na otok

Otok Obonjan

‘Ukoliko Gradsko vijeće Grada Šibenika prihvati prijedlog gradonačelnika Burića, nakon gotovo šest godina otok Obonjan konačno bi trebao biti ponovo stavljen u funkciju turizma’, poručuju iz Ureda gradonačelnika.

Otok Obonjan

Otok Obonjan

Britanski glazbeni promotor Sound Channel, nacionalni turistički operator CMT i operativna kompanija Gratiosus, preuzimaju vođenje projekt na otoku Obonjanu kako bi stvorili idiličnu, održivu, odmorišnu i festivalsku destinaciju za potrošače iz cijelog svijeta. Otok Obonjan će biti prvi takve vrste – top destinacija za moderni turistički doživljaj i vodilja na područjima umjetnosti, glazbe, održivog življenja, wellnessa, gastronomije i tehnologije.
Gornje tvrdnje iz današnjeg priopćenja Grada Šibenika trebale bi se početi ostvarivati od iduće godine, s tim da u Gradu opovrgavaju informacije da se radi o licenci Ultra festivala, koji se lani udomaćio u Splitu.
A kako je sve to moguće napraviti u zapetljanoj priči oko Obonjana, lokacije na koju je i ugašeni Terraneo nekoć ozbiljno bacio oko, objašnjava se ovako: „Ukoliko Gradsko vijeće Grada Šibenika prihvati prijedlog gradonačelnika Burića, nakon gotovo šest godina otok Obonjan konačno bi trebao biti ponovo stavljen u funkciju turizma. Naime, Gradsko vijeće bi trebalo ovlastiti Gradonačelnika da potpiše Sporazum između Grada Šibenika, Sunčanog Hvara d.d., Obonjan rivijere d.d. i Projekti Šibenik d.o.o. kojim bi se sporazumno raskinuo Ugovor o realizaciji projekta Obonjan rivijera i prema kojem bi Sunčani Hvar istupio iz Ugovora o realizaciji projekta Obonjan, ustupanjem svoje pozicije iz ugovora s Projektima Šibenik. Potpisom sporazuma stranke prihvaćaju da po osnovu dosadašnje suradnje namaju nikakvih međusobnih potraživanja, te da se obustavljaju svi pokrenuti sporovi.“
– Najvažnije je što potpisivanjem ovog Sporazuma prestaje mogućnost nastanka bilo kakve štete po Grad Šibenik, a međusobne tužbe se povlače. Pored toga, ugovor s Projektima Šibenik omogućava nove sadržaje na otoku koji će Gradu Šibeniku donijeti nebrojene pozitivne učinke – izjavio je Željko Burić te najavio ponovno stavljanje Obonjana u funkciju turizma već iduće turističke sezone.
Novi projekt će, ističe se u pomalo euforičnom proglasu, pomoći Gradu Šibeniku u pozicioniranju na kartu svjetskih odredišta vrhunske zabave i odmora. Ugovor, za čije se sklapanje traži suglasnost Gradskog vijeća, predviđa obveznu realizaciju tzv. „Etape A“, odnosno izgradnje i uređenja postojećih objekata, postavljanje i izgradnju privremenih i trajnih smještajnih kapaciteta na otoku, izgradnju pripadajućih zabavnih i ugostiteljskih sadržaja s pripadajućom te „Etape B“, što podrazumijeva realizaciju najmanje 60 dodatnih apartmana u razini 4 zvjezdice. Partner također ima mogućnost i namjeru realizirati 50 ili više nautičkih vezova u luci koja bi bila otvorena za javni promet na otoku Obonjanu, potom apartmane, hotele i vile.

 

Tags:

VEZANE VIJESTI