Neovisni novinarski portal
4.3.2021.
SCENA
Nina Romić (Pridjevi)

Novo na SuperUhu:
Merchandise, Pridjevi i FogSellers

Nina Romić (Pridjevi)

SuperUho festival najavljuje tri nova izvođača – američki bend Merchandise, zagrebačku rock atrakciju Pridjeve kao i šibenski perspektivan dub bend The FogSellers.

Nina Romić (Pridjevi)

Nina Romić (Pridjevi)

Merchandise dolaze iz Tampe, grada u Floridi poznatom po DIY punk i hard core sceni. Upravo s tim zvukom su i krenuli 2008. godine okupivši oko sebe publiku underground punk/hard core scene. Međutim ljubav prema jazz i dub glazbi je vrlo brzo preokrenula njihov punkerski hard core zvuk u mračniji post punk prožet elektronskom glazbom. Sadašnji zvuk benda može se usporediti saranim radovima The Smithsa, New Ordera, Suicidea, Joy Divisiona dok su ih prije na početcima karijere uspoređivali s Fugazi i Black Flagom.
Psihodelični bend Pridjevi osnovali su Dino Santaleza i kantautorice Ivana Picek i Nina Romić 2013. godine. U ožujku 2014. izdaju prvi album koji je odlično prihvaćen od publike i kritike te se našao na većini lista albuma godine u regiji. Pridjevi donose atmosferičnu mješavinu zaraznih pop melodija, sanjive psihodelije, plesnog groovea, folka i eksperimentalne glazbe prošaranu dvoglasnim pjevanjem Ivane i Nine.
Šibenski bend The FogSellers kombinira zvukove elektronske glazbe u sanjivi plesni ritam koji nastaje uz klasične instrumente (bubanj, truba, gitara, klavijature, perkusije), a glazbeni stil im se bazira na elementima funka, housea, d’n’b-a do dubstepa. Osjećaj koji stvara glazba The FogSellersa blaga je melakonija melodija, jednostavnih ritmova koji slušatelja dovode u stanje smirenosti i opuštenosti.
Drugo izdanje SuperUho Festivala održat će se od 3. do 5. kolovoza na šibenskoj tvrđavi sv. Mihovil. Na gradskoj plaži Banj bit će smještena Iskonova pozornica na kojoj će se odvijati noćni DJ program, ali i nastupi kantautora u kasnim popodnevnim satima. Također tijekom dana na plaži Banj Iskon priprema zanimljiv sportsko-zabavni program koji će upotpuniti doživljaj SuperUho Festivala.
Ovogodišnji SuperUho festival, drugi po redu, ugostit će Einstürzende Neubauten, Sun Kil Moon, of Montreal, King Khan And The Shrines, Ought, Rosettu, Vlastu Popić, Vvhile, Nikki Louder i mnoge druge. Cijena festivalske ulaznice je 290 kuna (na ulazu 320 kuna).
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI