Neovisni novinarski portal
23.1.2021.
KULTURA / SCENA
Leo Martin

Najveća zvijezda Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku:
Stiže Leo Martin!

Leo Martin

Legendarni šansonjer bivše države nastupit će 21. kolovoza na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku.

Leo Martin

Leo Martin

S obzirom na to da je čelni čovjek festivala Branko Viljac, ujedno i premijer samoproglašene Narodne republike/caffe bara Bono, gdje „Odiseja“ Lea Martina slovi za službenu himnu – ovaj dan je morao doći. Danas, nešto prije 14 sati, obavljen je zadnji telefonski razgovor na relaciji Bono-Sofija i finalni dogovor je pao. Leo Martin stiže na Večeri dalmatinske šansone, a nastupit će u sklopu programa Večer međunarodnih hitova 21. svibnja na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku.
– Leo je oduševljen što nakon dvadeset i pet godina ponovno dolazi u Šibenik. Otpjevat će svoja dva najveća hita ‘Odiseja’ i ‘Laku noć draga – laku noć dragi’ – potvrdio nam je Branko Viljac.
Leo Martin, pravim imenom Miloš Jović, do 1990. živio je u Beogradu, a s početkom ratnih zbivanja preselio se u Sofiju, gdje i danas živi. Karijeru je počeo kao glumac („Bubašinter“), a nastavio je kao maneken. U glazbene vode ušao je 1969., a prvi veliki uspjeh doživio je s „Odisejom“, pjesmom koju je trebao izvesti u Opatiji 1973. na jugoslavenskom izboru za Pjesmu Evrovizije, no zbog bolesti nije nastupio. „Odiseja“ je ipak postala sveopći hit i donijela mu status jednog od najpoznatijih šansonjera sedamdesetih. Može se pohvaliti da je dijelio pozornicu s Tomom Jonesom i Engelbertom Humperdinckom.
Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku dobile su svoju najveću ovogodišnju zvijezdu. A kakav će after party potom uslijediti u caffeu&republici Bono, teško je i zamisliti.
Ovako je to izgledalo nekad:

 

A ovako to izgleda danas:

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI