Neovisni novinarski portal
21.10.2020.
KOMENTARI / POLITIKA
Sastanak u vinariji (foto Facebook)

Iz vinarije na izbore:
HDZ-ova direktorica kampanje – šefica kraljevskog grada na socijalnoj skrbi

Sastanak u vinariji (foto Facebook)
Sastanak u vinariji (foto Facebook)

Sastanak u vinariji (foto Facebook)

 

HDZ na izbore kreće iz vinarije, kako stvari stoje. Glavešine te stranke su se strateški sastale u jednoj vinariji, za stolom, u mjestu Venje nedaleko od Kutjeva. Na dijelu njihova susreta s kojega su dostupne fotografije, na stolu se trezveno točila voda.

Tako su, u okruženju vinarskog imanja s bačvama, HDZ-ovci održali sjednicu Predsjedništva HDZ-a na kojoj je, kako vele, ‘odlučeno da će cjelokupnom pretkampanjom i kampanjom rukovoditi predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko’, alfa, beta, gama, delta i omega HDZ-a.

Direktorica kampanje – gradonačelnica osiromašenog Knina

Ništa neobično, kao ni vijest kako će Milijan Brkić biti čelnik HDZ-ova Izbornog stožera, a Tomislav Čuljak će ‘rukovoditi koordinatorima na terenu’. Svojevrsna novost je što se u orbitu izbornih čelnika HDZ-a na neki način lansirala i okretna HDZ-ovka Josipa Rimac, inače gradonačelnica Knina: imenovana je – direktoricom kampanje.
Što će biti posao nove direktorice kampanje nije poznato, a evo i izjave koju je direktorica smiješeći se zadovoljno izjavila:
Direktorica kampanje (foro Facebook)

Direktorica kampanje (foro Facebook)

– Biti direktorica kampanje velika je čast, ali i odgovornost. Opravdat ću ukazano mi povjerenje – zajedno sa svim imenovanim koordinatorima. Pobijedit ćemo na izborima! – ustvrdila je Rimac, gradonačelnika Knina, kraljevskog grada na socijalnoj skrbi, budući da u njemu mnoštvo stanovništva prima neki vid socijalne pomoći.
U gradu direktorice kampanje, koju je inače istraživao i USKOK zbog sumnje na više kaznenih djela (među kojima je i prodaja gradskog zemljišta po nerealnim cijenama), ulice su raskopane mjesecima, a desetljećima nije učinjeno ništa za njegov gospodarski ili bilo kakav oporavak. No pretpostavlja se da čelnik Karamarko predviđa kako će direktorica kampanje taj posao raditi bolje nego li što vodi napaćeni Knin, koji inače nekima služi isključivo kao kulisa za jednodnevni igrokaz, u kojemu glume ulogu domoljuba.

‘Jedinstveni HDZ – prvi put nakon smrti F. Tuđmana’

Nešto je nakon susreta u vinariji izjavio i Milijan Brkić, policajac poznat i po tome što je, tvrdi se, u procesu diplomiranja spretno iskoristio znatan dio diplomskog rada svojega kolege, uključujući i tipfelere i gramatičke pogreške, te mu dao naslov: “Organizacijske razine MUP-a RH”.
Čelnik Izbornog stožera (foto Facebook-printscreen RTL)

Čelnik Izbornog stožera (foto Facebook-printscreen RTL)

– Nadamo se da nakon ovih parlamentarnih izbora Kukuriku koalicije više neće biti ni u tragovima. Strategiju ćemo prilagoditi broju izbornih jedinica. Cilj HDZ-a je oporavak gospodarstva te zaustavljanje iseljavanja mladih. Prvi put nakon smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana HDZ je opet jedinstven i konsolidiran. Uvjereni smo u pobjedu! – slavodobitno je ustvrdio M. Brkić, kojega najčešće zovu Vaso.
A evo što je izjavio T. Karamarko.
– Naravno da želimo dobiti što veći postotak glasova na izborima – poručio je T. Karamarko, ustvrdivši kako ‘ciljaju na dvotrećinsku većinu’.
U dosezanju tog visoko postavljenog cilja sastanak u vinariji ipak neće biti presudan, jer najveće saveznike imaju baš u političkim ‘protivnicima’, SDP-HNS i ostali družini, koja im u tome svakodnevno i svesrdno pomažu svojim (ne)djelovanjem i zadivljujućoj nesposobnosti u upravljanju domovinom.

Vro teško uskladivi mladost i iskustvo

Pojasnio je i kakvo zamišlja stranačke izborne koordinatore.
Iskustvo i mladost (foto Facebook

Iskustvo i mladost (foto Facebook)

– Nećemo se odreći ni iskustva ni starosti. To mora, dakle, biti jedna kombinacija iskustva i mladosti. Svega pomalo. To će biti vrlo teško uskladiti – reče Karamarko, najavljujući tzv. Program gospodarskog oporavka, a kojega će, kaže, objaviti krajem šestog mjeseca.

 

Dakako, dotakao se i proslave Oluje, te priključio aktualnoj bizarnoj javnoj debati o tome tko zapravo upravlja Hrvatskom vojskom.
– Predsjednica RH je vrhovni zapovjednik Hrvatske vojske. O čemu uopće pričamo – vlast nepotrebno nameće ove teme. Nameću tenzije koje nisu potrebne oko jednog datuma kad se trebamo veseliti. Nadamo se da će razum prevladati i da će se dogovoriti oko proslave Oluje – da ona bude u Kninu – reče čelnik HDZ-a.
Valja pričekati i vidjeti gdje će se sljedeći put sastati čelni HDZ-ovci, koji se rado sastaju u hotelima, velikim restoranima, imanjima na kojima se jede pršut i domaća hrana i tome slično.
Sastanak u vinariji (foto Facebook)

Sastanak u vinariji (foto Facebook)

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI