Neovisni novinarski portal
27.1.2021.
SCENA
Grupa Mi

Grupa Mi na šibenskoj Šansoni obilježava 50 godina od prvog koncerta

Grupa Mi

Siniša Škarica, basist Miovaca, potvrdio nam je nastup legendarne šibenske grupe na Večerima dalmatinske šansone.

Grupa Mi

Grupa Mi

Nakon potvrde dolaska Lea Martina, čuvenog beogradskog šansonjera, organizatori Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku dogovorili su još jedan značajan nastup. Tako će 21. kolovoza, na Večeri međunarodnih hitova, nastupiti i legendarna šibenska grupa Mi.
Vijest nam je potvrdio i Siniša Škarica, basist Miovaca i ključna figura hrvatske diskografije. – Otpjevat ćemo pjesmu ‘Ljubav ti više nije tako važna’ s kojom smo, prije 45 godina, osvojili drugu nagradu stručnog žirija na Omladinskom festivalu u Subotici – kaže Škarica.
Nastupom grupe Mi na ovogodišnjoj Šansoni obilježit će se još jedan bitan datum u povijesti benda. – Prije 50 godina, dakle 1965., imali smo prvi nastup u nekadašnjem Domu JNA u Šibeniku. Bilo je to 29. studenog, a tada još nismo imali definirano ime grupe. Nazivali smo se Šibenčani, a bilo je i još nekakvih prijedloga. Naziv ‘Mi’ smislili smo idućeg ljeta, nakon nekoliko koncerata na terasi hotela Krka, a prije odlaska u Zagreb – prisjeća se Siniša Škarica.
Večeri dalmatinske šansone, osamnaeste po redu, bit će održane 21. i 22. kolovoza 2015. godine na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI