Neovisni novinarski portal
21.1.2021.
IZDVOJENO / KRONIKA 112
Rupa (printscreen KSPR abc 33)

Golf igralište s 18 rupa propalo – u rupu:
Tko drugom jamu za golf kopa…

Rupa (printscreen KSPR abc 33)

 

https://youtu.be/fGJGiHHUY-g

Igralište za golf sa 18 rupa u gradu Bransonu u američkoj državi Missouri je noćas propalo – u rupu. Zapravo, propalo je u četiri velike rupe koje su se iznenada otvorile same od sebe, kako javlja tamnošnja televizijska kuća KSPR abc 33 u svojim ‘prijelomnim vijestima’.

– Rupe su se stvorile jutros oko 6.30 (po lokalnom vremenu op.a.) i trebat će nekoliko dana da stručnjaci utvrde koliko su duboke i kako su nastale. Igrači golfa su zabrinuti jer ne znaju kako će sada vježbati golf, odnosno dovršiti turnir – rekla je uz ostalo novinarka Frances Watson u svom javljanju za KSPR abc 33 televiziju.
Prema nekim drugim izvorima, netko je ipak uspio i za kraće vrijeme izmjeriti ili procijeniti dimenzije jedne od rupa, pa se ističe kako je ona duboka oko 10, a široka 24 metra, što bi se onda moglo nazvati rupetinom. Dakle, čini se kako su veće rupe progutale manje rupe, što bi nekim manje vještim golferima u vitlanju štapovima moglo olašati ubacivanje loptica u rupu (većih dimenzija).
Ovaj slučaj je možda upozorenje i raznim tzv. investitorima koji grozničavo, najčešće uz svesrdnu pomoć državnih i lokalnih vlasti, pokušavaju sagraditi nebrojena golf igrališta u najatraktivnijim dijelovima Hrvatske (čak 23 (!) terena u Istri, na brdu Srđ iznad Dubrovnika, na Prokljanu kod nacionalnog parka Krka itd.).
Rupa (printscreen KSPR abc 33)

Rupa (printscreen KSPR abc 33)

Projekti golf igrališta i njihove tobožnje važnosti, naime, najčešće su priče za naivne budale, upozoravaju godinama brojne udruge i stručnjaci koji su se osvjedočili posljedicama sličnih projekata u nekim drugim državama. Kako se ističe, obično iza bajoslovnih priča o razvoju cijelogodišnjeg visokovrijednog turizma za najbogatije, te otvaranja radnih mjesta stoji gramzljiva namjera gradnje i prodaje hotela, tzv. resorta, apartmanskih naselja i zabavišta za one koji maju previše novca, i to na najatraktivnijim dijelovima, usred netaknutih predjela uz obale, u šumama i tome slično.
Stoga je američka propast golf igrališta u rupu možda i svojevrsna simbolička poruka takvoj golfomaniji i golfizatorima Hrvatske.
A evo i parafraza narodne mudrosti: Tko drugom jamu za golf kopa, sam u nju propada.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI