Neovisni novinarski portal
23.10.2021.
GOSPODARSTVO
Draško Lambaša na današnjoj konferenciji za novinare (Foto: Tris/H. Pavić)

Draško Lambaša:
Branko Kronja je kriv što radnici Remonta nisu naplatili potraživanja

Draško Lambaša na današnjoj konferenciji za novinare (Foto: Tris/H. Pavić)
Draško Lambaša na današnjoj konferenciji za novinare (Foto: Tris/H. Pavić)

Draško Lambaša na današnjoj konferenciji za novinare (Foto: Tris/H. Pavić)

 

Stečajni upravitelj Remonta Draško Lambaša na današnjoj konferenciji za novinare odgovorio je predstavniku radnika Remonta Branku Kronji na pritužbe o propustima u vođenju stečajnog postupka i najavio da će zadovoljštinu ponovno potražiti u građanskoj parnici protiv njega.

Predstavnik radnika Remonta i predsjednik udruge ‘Plodovi rada’ Branko Kronja prije dva tjedna pravomoćno je izgubio parnicu zbog klevete, te Lambaši mora isplatiti 25.000,00 kuna sa zateznim kamatama od 2007. godine, a u srijedu je još jednom ponovio kako smatra da su se potraživanja 400 radnika u iznosu od 5,5 milijuna kuna mogla naplatiti da je stečajni postupak bio bolje vođen (POVEZNICA). Iako ovaj put Kronja nije izrijekom spomenuo ime Draška Lambaše ni nezakonite radnje,  ponovno mu prijeti parnica.

– Moram odgovoriti na neistine, laži i izvrtanje činjenica od Branka Kronje. Mislim da je ovo nezabilježen slučaj u Republici Hrvatskoj da netko, nakon osam pravomoćnih pravosudnih odluka, koje su sve nepovoljne za njega, na taj način i dalje istupa u javnosti i to vrlo grubo pokušava baciti ljagu na moje ime, nanosi štetu meni osobno i kao stečajnom upravitelju. Tako sam prije dva dana saznao da sam lokalni šerif, da sam robovlasnik, krupna riba… Ako su krupne ribe oni koji nešto znaju i profesionalno rade svoj posao, vole raditi, obrazovani su, onda možda to i jesam – rekao je Lambaša.
Ustvrdio je da Branko Kronja posjeduje imovinu, nekretnine i pokretnine, da obrazovan i situiran, te da bez potrebe dolazi ‘plakati pred medijima nakon pravomoćnih presuda čije je posljedice trebao znati u trenutku kad je na jedan vrlo agresivan i grub način nekontrolirani osobno vrijeđao godinama, bez dokaza i argumenata’.

Lambaša na Kronjine prozivke odgovara tvrdnjama kako je on proveo stečaj Remonta na najbolji mogući način, te da je riječ o jedinom stečaju u Hrvatskoj, uz stečaj Peveca, nakon kojeg su svi radnici ostali na poslu. Obeštećenje za pomorsko dobro, kaže, nije bilo moguće dobiti, kao ni veću cijenu za dionice Jadranske banke koje je Remont posjedovao. Kronji je uzvratio i optužbom da je upravo on kriv što radnici nisu dobili svoje plaće i druga potraživanja.

– Jadranska banka je bila spremna otkupiti tražbine, izdvojiti za to milijun-dva kuna, što je napravila i u stečaju Slobodne plovidbe, naravno uz neki popust. To isto je namjeravala predložiti radnicima Remonta. To je bilo već dogovoreno. Zbog ovih istupa Branka Kronje koji je blatio i samu Jadransku banku, Uprava je odustala od toga. Rekla je ‘što ćemo mi ići raditi tu uslugu kad oni o nama svašta govore’. To bi bilo realizirano, ali on je odmogao – rekao je Lambaša.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI