Neovisni novinarski portal
30.10.2020.
POLITIKA
‘Bilo koja gradnja u Kanalu sv. Ante promijenila bi sliku grada na lošije!’

‘Bilo koja gradnja u Kanalu sv. Ante promijenila bi sliku grada na lošije!’

Namjera DUDI-ja da se na prostoru bivše vojarne Minerska gradi hotel izazvala je negativnu reakciju i Društva arhitekata Šibenik.

Minerska (1)

Nakon što je Državni ured za upravljanje državnom imovinom odbio dati bivšu vojarnu Minerska Šibensko-kninskoj županiji uz obrazloženje da je ta lokacija predviđena za prenamjenu u hotelski sadržaj, u Šibeniku su se uzbudili mnogi duhovi.
Prvo su na stražnje noge skočiti župan Pauk i gradonačelnik Burić, najavljujući odlazak kod premijera, a danas je svoje mišljenje dalo i Društvo arhitekata Šibenik.
– Društvo arhitekata Šibenik izražava negodovanje zbog raspleta situacije vezane za prostor lijeve obale Kanala sv. Ante. Sve što je do sada učinjeno na tom prostoru, a riječ je o realizaciji prve etape projekta Šetnice Kanal sv. Ante, potvrdilo je u svakodnevnoj životnoj praksi da je riječ o ‘punom pogotku’ zahvata u jedan stjecajem okolnosti očuvani prostor uz more – piše u priopćenju koje potpisuje predsjednik DAŠ-a, Marko Paić.
– Uređena šetnica nije samo javni prostor u službi građana – nastavlja Paić – nego i svojevrsna crta obrane upravo od devastacije, a primjera loše sudbine obalnih prostora imamo napretek. Vizure koje nam šetnica otvara su na korist građana i samog prostora koji je u svemu što nam se na tom planu događa, ostao pravi netaknuti dragulj. Bilo koja gradnja na ovom potezu zauvijek bi promjenila sliku Grada – na lošije.
Marko Paić u ime Društva arhitekata Šibenik na kraju ističe da podržava Grad i Županiju, i svakoga tko se odupire urbanizaciji tog prostora. – Ponajmanje poželjnim smatramo najavu prodaje tamošnjeg državnog zemljišta za izgradnju hotela odnosno resorta – zaključuje.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI