Neovisni novinarski portal
25.10.2020.
KULTURA / SCENA
Stochelo Rosenberg

Veliki Stochelo Rosenberg dolazi na OFF festival u Šibeniku

Stochelo Rosenberg

Deveta trodnevna smotra jazza i bluesa u Šibeniku dovodi jaka domaća, regionalna i svjetska imena.

Stochelo Rosenberg

Stochelo Rosenberg

Ponajbolji svjetski gypsy swing gitarist, Nizozemac Stochelo Rosenberg, zatim Rambo Amadeus i Mostar Sevdah Reunion, glavne su zvijezde ovogodinjeg OFF Jazz & Blues Festivala, koji će u Šibeniku biti održan od 16. do 18. srpnja. Uz njih, na pozornici na Trgu I.G. Kovačića nastupit će i Boran Šercar sa Jazzianom Croaticom, Matija Dedić u kombinaciji s vibrafonistom Šimunom Matešićem te bend šibenskog violiniste Marka Ramljaka.
Nizozemac Stochelo Rosenberg vjerojatno je najveća zvijezda u devetogodišnjoj povijesti OFF festivala. S reputacijom najboljeg gypsy-swing gitarista na svijetu, Rosenberg će u Šibeniku nastupiti s dvojicom vrhunskih hrvatskih glazbenika:  gitaristom Matom Matišićem i kontrabasistom Juricom Štelmom.
Mostar Sevdah Reunion, čuveni sevdah projekt Dragog Šestića iz Mostara, djeuje od kraja devedesetih, izvodi kombinaciju sevdaha i romske glazbe, ima osam albuma, međunarodnu slavu, a na OFF-u će predstavljati nastavak tradicije koju su na festivalu začeli Damir Imamović i Amira Medunjanin. Sastav čine: Mišo Petrović (gitara), Sandi Duraković (gitara), Nermin Alukić (vokal),Vanja Radoja (violina), Marko Jakovljević (bas), Gabrijel Prusina (glasovir) i Senad Trnovac (bubnjevi).
Mostar Sevdah Reunion

Mostar Sevdah Reunion

Nije tajna da je legendarni crnogorski rock guru Rambo Amadeus, pravim imenom Antonije Pušić, virtuoz jazz gitare. Osebujan pjesnik i jedinstveni umjetnik, jedriličar i borac za čisti Jadran, sa svojim će pratećim bendom Two Winnetous & One More za OFF festival pripremiti poseban repertoar.
Zagrebački pjesnik, slikar i bubnjar Borna Šercar osnovao j ansambl Jazziana Croatica 2009. godine, koji se u šest godina postojanja već može pohvaliti nastupima u Parizu, Beču, Budimpešti, Trstu, pa čak i u Los Angelesu te s nekoliko nominacija za nagradu Porin.
Matija Dedić naš je nedvojbeno najbolji jazz pijanist koji je u svom dosadašnjem radu nastupao s hrvatskim i inozemnim vrhunskom glazbenicima. Dobitnik je mnogih glazbenih priznanja za svoj dosadašnji rad, a njegova suradnja sa Šimunom Matišićem (vibrafon) dokazuje da su najbolji glazbenici ujedno i najotvoreniji za suradnju s onima koji tek dolaze na glazbenu scenu.
Marko Ramljak šibenski je violinist koji je pozornicu OFF-a nakratko osjetio prošle godine, kada je izveo dvije skladbe kao posebni gost Vlatka Stefanovskog. Ramljak je stalni član Gibonnijevog benda, a iza sebe i ima dva solo albuma, dok se treći očekuje svakog trena.
Rambo Amadeus

Rambo Amadeus

Raspored nastupa:
16. srpnja
– Borna Šercar’s Jazziana Croatica
– Mostar Sevdah Reunion
17. srpnja:
– Matija Dedić & Šimun Matišić
– Croatia Rosenberg Trio
18. srpnja:
– Marko Ramljak Band
– Rambo Amadeus

 

Cijene ulaznica:
Od 1. svibnja do 15. lipnja: festivalski paket 150 kuna.
Od 15. lipnja do 15. srpnja: dnevna ulaznica 90 kuna, festivalski paket 210 kuna.
Na ulazu: dnevna ulaznica 100 kuna.

 

Tags: , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI