Neovisni novinarski portal
25.10.2020.
IZDVOJENO
Uskršnji doručak u Šibeniku – blagovalo se do poslije podne

Uskršnji doručak u Šibeniku – blagovalo se do poslije podne

S dijeljenjem fritaje nije se moglo početi dok don. Krešimir Mateša ne izreče molitvu (Foto H. Pavić)

S dijeljenjem fritaje nije se moglo početi dok don Krešimir Mateša ne izreče molitvu (Foto H. Pavić)

U Šibeniku je za Uskršnji doručak poslužena najveća fritaja, za čiju izradu je utrošeno čak pet tisuća jaja, sto stručaka šparoga, 40 kilograma pancete, 30 kilograma luka i začin koji se dodavao punim šakama.

Više od tisuću turista i Šibenčana Turistička zajednica i Udruženje obrtnika počastili su, osim fritajom, i sa stotinama kilograma šunke, pršuta, pancete, sira, kapulice, Uskršnjih pogača… – Uskrsni doručak se u našem, ali i drugim gradovima, smatra početkom turističke sezone. Ovo je uistinu lijep početak i nadam se da će ovakav biti i nastavak. Na to upućuju i dosad ostvareni rezultati, po kojima od početka godine bilježimo 15 posto više noćenja nego u isto vrijeme lani – rekao nam je direktor TZ-a Grada Šibenika Dino Karađole.

Gradonačelnik Željko Burić sugrađanima je uputio uskrsnu čestitku, a u svom obraćanju Joso Smolić, predsjednik Ceha ugostitelja  poželio je Šibenčanima turističku sezonu koja će trajati barem od Uskrsa do Uskrsa.  U programu su sudjelovali šibenska Gradska straža, a nastupili su i Etno igraonica „Balarin“, Dječji zbor „Cvrčak“,  KUD „Dubrava“ i Ansambl Bonaca. Kako se moralo čekati da svi izvedu svoj program, te da don Mateša blagoslovi hranu, uskrsni doručak se pretvorio u uskrsni ručak i trajao do poslije podne.  

Uskršnji doručak 2015. (Foto H. Pavić) (4)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI