Neovisni novinarski portal
22.10.2020.
Sport
Solaris Cup (Foto: Nina Badžim)

Splićanin Bartol Urem ukupni pobjednik 6. Solaris Cupa

Solaris Cup (Foto: Nina Badžim)

S nedjeljnim plovom završilo je masovno natjecanje optimista pored Zablaća.

Solaris Cup (Foto: Nina Badžim)

Solaris Cup (Foto: Nina Badžim)

Član JK Mornar, Bartol Urem, pobjednik je 6. Solaris Cupa, drugo mjesto zauzeo je Ratko Knez iz JK Split, a treće Nathan Bertom, jedriličar JK Maestral iz Rovinja. Na četvrtom mjestu završila je talijanska jedriličarka Stefania Padoan iz Trsta, dok je najbolji slovenski jedriličar bio petoplasirani Janez Zabukovec iz Kopra.
Nedjelja je na kraju ispala jedini dan kad se uspio samo jedan plov odvesti do kraja. Flota je pozvana na more već oko 10 sati i čekalo se formiranje maestrala koji je lagano puhao od ranog jutra. Dovoljno stabilno se formirao tek oko 13 sati i tad se krenulo sa startevima. Kako se plov približavao kraju vjetar je slabio i počeo s okretanjem. Nažalost nije bilo više dovoljno vremena da se do 15 sati postavi novo polje i signalizira start za sve grupe. I tad je signaliziran kraj jedrenja i svršetak regate.
Što se tiče jedriličara iz domaćinske ekipe JK Val, oni su završili od vrha do dna rezultatske liste. Najiskusniji u klasi optimist, Roko Copić, regatu je okončao na 14. mjestu. Prvi idući valovac bio je Šimun Vlahov koji se nalazi na 78. mjestu, zatim 114. Marin Bačelić, pa na 118. mjestu jedina djevojčica, Katja Frua, 139. je bio Mateo Badžim, 145. Mate Đaković, 147. Noa Petković, 155. Jakov Bujas, 157. Lovre Barić, i među nekolicinom onihi na 159. mjestu su bili Jakov Paškov i Filip Svračak.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI