Neovisni novinarski portal
21.10.2020.
GOSPODARSTVO
Otvorenje ‘šibenskog Hrelića’: Kava na rivi pobijedila sajam na Podima

Otvorenje ‘šibenskog Hrelića’:
Kava na rivi pobijedila sajam na Podima

Danas u 10 sati otvoren je sajam automobila, antikviteta i rabljene robe svih vrsta na šibenskoj gospodarskoj zoni Podi.

Sajam Hrelić - Podi (Foto H. Pavić) (4)
Pompozno prozvan ‘šibenskim Hrelićem’, sajam rabljene robe na Podima interesom kupaca i prodavača daleko je još od čuvenog buvljaka pored Jakuševca, zagrebačkog gradskog deponija. Za razliku od današnje ponude i potražnje pored šibenskog smetlišta Bikarac, na „pravi“ Hrelić horde ljudi stižu već od sedam ujutro, a oko 10 sati, kada je otprilike svečano otvorena ova šibenska verzija, na Hreliću već vlada poprilična gužva i najbolja roba uglavnom je pokupovana.
Stvar je, naravno, tradicije i stvaranja navika. Današnji slab odaziv građana i deseci neiskorištenih štandova nisu poljuljali optimizam direktora Sajma Šibenik, Miroslava Filipčića. Ipak, natjerati Šibenčane da nedjeljno jutro umjesto na štekatima uz more, koji su danas bili krcati, provedu na pustopoljini tražeći kakvo skriveno blago, bit će veliki izazov.
Sajam Hrelić - Podi (Foto H. Pavić) (3)
Da bi se jutro potrošilo tumarajući među štandovima, potrebna je i kudikamo veća ponuda. ‘Šibenski Hrelić’ danas je nudio malo toga; uglavnom polovni alat, neprepoznatljive dijelove nekakvih zastarjelih strojeva, nekoliko automobila, dva broda i omanju hrpu odjeće. Bez knjiga, ploča, značaka, sprženih CD-ova, mirisa ćevapa, živih kokoši, goblena, ‘šibicara’ i svih ostalih živopisnih fenomena kakve nude Benkovac, Hrelić, Britanac ili slavni londonski Camden Town, teško da će se netko odvojiti od makijata na Banju.
Ekipa TRIS-a ipak je pazarila, u auto smo nakrcali sadnice jagoda, šipka i žižula. Gospođa se zaklela da nisu špricane ni cijepljene, a na spomen GMO-a samo se prekrižila. Vidjet ćemo, jedna od čari ovakvih sajmova i jest da nikad ne možete biti sigurni jeste li kupili mačka u vreći. Ali barem se možete cjenkati, pa vreću dobiti u pola cijene.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI