Neovisni novinarski portal
20.10.2020.
IZDVOJENO
Natječaj za ravnatelja Ekonomske škole pred poništenjem

Natječaj za ravnatelja Ekonomske škole pred poništenjem

Zbog proceduralne greške u procesu izbora ravnatelja trakavica u Ekonomskoj školi u Šibeniku dobila je novi obrat…

ekonomska

U danima kada se čekalo da ministar Vedran Mornar potvrdi Igora Friedricha za ravnatelja Ekonomske škole u Šibeniku, dogodio se, čini se, potpuni zaokret u sapunici o izboru čelnog čovjeka škole.
Prema neslužbenim informacijama, u procesu za izbor novog ravnatelja dogodila se proceduralna greška. Tim je povodom, kako doznajemo, prije dva dana u školi boravila prosvjetna inspektorica, čije će službeno izvješće navodno stići sutra, u petak. Kako doznajemo, riječ je o žalbi jednog od prijavljenih kandidata, čija je prijava za mjesto ravnatelja odbačena jer kandidat nije ispunjavao uvjete natječaja što je, kako izgleda, bila kriva procjena Školskog odbora. TRIS saznaje da se radi o kandidatu Nenadu Belasu, bivšem HDZ-ovu gradonačelniku Trogira i nekadašnjem ravnatelju tamošnje Strukovne škole.
Inače, v.d. ravnateljici Diani Vodanović mandat ističe 7. svibnja, a dođe li do poništenja natječaja, ne postoje formalno-pravne prepreke da opet ne bude izabrana za vršiteljicu dužnosti ravnatelja. Istome se, saznajemo iz izvora bliskih zbornici Ekonomske škole, nada i Igor Friedrich, koji je nedavno na sjednici Školskog odbora jednoglasno izabran za ravnatelja.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI