Neovisni novinarski portal
30.10.2020.
KRONIKA 112 / POLITIKA
Milan Bandić izašao iz zatvora, vraćeno mu 15 milijuna jamstva

Milan Bandić izašao iz zatvora, vraćeno mu 15 milijuna jamstva

Milan Bandić  (Gradonačelnikov Facebook profil) (4)Milan Bandić danas poslijepodne izašao je iz Remetinca zahvaljujući Ustavnom sudu koji je ukinuo rješenje zagrebačkog Županijskog suda kojim mu je određen istražni zatvor. Miran, tih, nezainteresiran za medijski “odbor dobrodošlice”, Bandić nije komentirao odluku Ustavnog suda koja ga je dovela na slobodu.

Radi se zapravo o tome da je Ustavni sud prihvatio tužbu zagrebačkog gradonačelnika ” u mirovanju” i ukinuo rješenja Županijskog suda od 18. ožujka kojim je Bandiću određen pritvor, te rješenja suca istrage ŽS u Zagrebu od 10.ožujka kao i rješenje istog suda od 9.ožujka, čime je poništena  odluka o uplati 15 milijuna kuna jamčevine u državni proračun, zbog, kako je sud tvrdio, kršenja uvjeta jamstva, pa mu se jamstvo vraća, što će zasigurno najviše obradovati Bandićevog odvjetnika Marijana Hanžekovića.

S ovakvom odlukom USKOK sigurno nije zadovoljan jer je tražio produljenje istražnog zatvora za zagrebačkog gradonačelnika što bi ga u Remetincu moglo zadržati sve do lipnja. Poznato je da je osebujni Bandić završio ponovo u pritvoru zbog navodnog utjecaja na svjedoke ( Vidu Demarin, predsjednicu Zaklade za pomoć osobama oboljelim od cerebrovaskularnih bolesti koju je, navodno, nagovarao da promijeni iskaz koji je dala istražiteljima i takvu krivotvorinu potpiše).

Milan Bandić, koji Zagrebom upravlja već 12 godina optužen je da je u aferi Agram oštetio Grad Zagreb i državni proračun ukupno za oko 20 milijuna kuna. Prva optužnica podignuta je u veljači ove godine, a njome ga se tereti za inkriminacije zamjenom zemljišta, pogodovanjem , zloupotrebom položaja i ovlasti, trgovanjem utjecajem te neplaćanjem poreza na donacije u predsjedničkoj kampanji 2010.g.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI