Neovisni novinarski portal
23.10.2020.
POLITIKA
Klarin Bobincu i Božikovu: Neće vam uspjeti rušenje projekta prezentacijskog centra

Klarin Bobincu i Božikovu:
Neće vam uspjeti rušenje projekta prezentacijskog centra

Ivan Klarin (Foto H. Pavić) (11)

Načelnik Općine Tisno Ivan Klarin reagirao je priopćenjem na istup bivšeg ravnatelja NP Kornati Roberta Bobinca koji ga je danas, zajedno načelnikom Općine Murter – Kornati Ivanom Božikovom i  predsjednikom Udruge Kurnatari Vladimirom Skračićem, još jednom prozvao kako kroz projekt Prezentacijskog centra nacionalnih parkova i parkova prirode u Betini želi, na ime Kornata, ucjenama uzeti novac za projekt svoje općine i u perspektivi preseliti upravu parka iz Murtera.

– Prezentacijski centar nacionalnih parkova i parkova prirode s recepcijom Parka prirode Vransko jezero u Betini projekt je općine Tisno u suradnji s Ministarstvom i NIP programom – ističe Klarin u priopćenju.

– Tek danas mi je vidljiv razlog rušenja cijelog koncepta od strane načelnika Božikova i Roberta Bobinca (koji pune dvije godine koliko se projekt pripremao nije imao riječ protiv, a što mogu potvrditi i ljudi iz NIP-a za Hrvatsku.) Osim što je želio kupiti novu nekretninu za zgradu uprave u Murteru, paralelno je odbio više zahtjeva od strane Općine Murter-Kornati za dodjelu besplatnog zemljišta i prenamjenu prostornog plana (za što postoji pisana korespondencija).
O ovakvoj za mene prljavoj raboti izvijestio sam ministarstvo koje mu je odbilo dati suglasnost za kupnju neatraktivne nekretnine po iznimno skupoj cijeni. Sve ovo danas je osveta Roberta Bobinca koji vrlo dobro zna koji su svjedoci ovog njegovog pokušaja da odbija darovano zemljište i jedan dio nekretnine besplatno, a da s druge strane svega 100 metara dalje pokušava kupiti državnim novcem neatraktivnu precijenjenu nekretninu. Načelnik Ivan Božikov i ravnatelj Robert Bobinac četiri dana nakon njegove ostavke potpisuju sporazum o gradnji novog prezentacijskog centra NP Kornati u Murteru što apsolutno podržavam, ali naglašavam da novac za gradnju prezentacijskog centra u Betini osigurava NIP, a ne niti jedan park. Ovo posljednju radnju Božikov i Bobinac, rade četiri dana nakon ostavke bivšeg ravnatelja i to samo s jednim ciljem  – da sruše izgradnju centra u Betini.
Ovakve radnje im neće poći za rukom jer je Općina Tisno jako dobro pripremila ovaj projekt i gradnja centra u Betini počinje nakon ljeta, no na moju veliku žalost od novog ravnatelja NP Kornati ma tko on bio, neću tražiti da potpiše ugovor koji je Robert Bobinac odbio potpisati jer bi to bilo nekorektno prema novom ravnatelju s obzirom na novonastalu situaciju.
Zaključak je da će se prezentacijski centar raditi u Betini nakon ljeta iz NIP sredstava, a da u njemu neće biti zastupljena prezentacija NP Kornati – stoji u priopćenju načelnika Općine Tisno Ivana Klarina.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI