Neovisni novinarski portal
23.10.2020.
SCENA
Flogging Molly

Flogging Molly u Šibeniku:
Irish-punk eksplozija na tvrđavi sv. Mihovila

Flogging Molly

Koncert koji će označiti uvod u SuperUho festival, dogodit će se 3. kolovoza.

Flogging Molly

Flogging Molly

Kamen temeljac drugog izdanja SuperUho Festivala položit će dan prije početka festivala, 3. kolovoza jedan od najpopularnijih punk rock’n’roll bendova u svijetu i vrlo cijenjen u Hrvata – američki bend Flogging Molly. Euforičan i energičan koncert bit će održan na tvrđavi sv. Mihovila.
Kontrastni spoj šibenske ljepotice, tvrđave Sv. Mihovil, i socijalno angažiranog, energičnog punka obogaćenog veselim elementima irske tradicionalne glazbe najavljuje poseban i najintimniji nastup Flogging Molly do sada u Hrvatskoj. Posebnost i moć benda leži u tematici njihove lirike posvećene običnom čovjeku – radničkoj klasi. Cilj im je preko glazbe prenijeti na publiku/radničku klasu snagu i pozitivnu energiju potrebnu za borbu protiv bahatog i drskog političkog elitnog establišmenta

Flogging Molly su osnovani 1997. godine u Los Angelesu. Ime su dobili po pubu Molly Malone gdje su imali svoje prve nastupe, a prepoznatljivi zvuk razvijaju spajajući tradicionalne irske instrumente s klasičnim rock instrumentima, kao što su gitare, bubnjevi i violine. Uz pet studijskih, objavljuju i nekoliko live albuma, a mogu se pohvaliti s više od milijun i pol prodanih nosača zvuka.
Informacije o ulaznicma za koncert Flogging Molly kao i pogodnostima koje očekuje sve one koji posjeduju festivalsku ulaznicu za SuperUho Festival organizator će objaviti do kraja tjedna.
Nakon što Flogging Molly rasplamsaju strasti uvodnim koncertom u SuperUho Festival koji će se održati od 4. do 6. kolovoza na šibenskom pristaništu TEF, neposredno uz more, a svega desetak minuta laganog hoda do stare šibenske gradske jezgre, nastupit će:  Einstürzende Neubauten, King Khan And The Shrines, Rosetta, of Montreal, Ought, Vlasta Popić, Sun Kil Moon, VVhile, Nikky Louder i mnogi drugi izvođači čija će se imena postepeno objavljivati u sljedećih mjesec dana.

 

 

 

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI