Neovisni novinarski portal
20.10.2020.
KULTURA
Festival europske kratke priče raspisao natječaj za kratku priču na temu ‘Amerike’

Festival europske kratke priče raspisao natječaj za kratku priču na temu ‘Amerike’

Festival kratke europske priče u partnerstvu s Centrom za kreativno pisanje (CeKaPe), a u povodu svog 14. izdanja koje će se održati u Zagrebu i Rijeci od 31. svibnja do 5. lipnja 2015., raspisuje natječaj za kratku priču.

FEKP-vizual

FEKP i CeKaPe pozivaju autore i autorice, kratkopričaše i kratkopričašice i sve one koji se takvima osjećaju da se jave s pričama u kojima progovaraju, pozivaju se i suprotstavljaju, dotiču i odmiču, ili na bilo koji drugi način tematiziraju „Amerike“ i/ili ono što one za njih znače, što u njima pobuđuju, na što ih tjeraju i nagone…
Propozicije natječaja:
– na natječaj se mogu prijaviti autori/ce koji pišu na BHS-u (jezicima regije),
– prihvaćaju se samo prethodno neobjavljene priče,
– priče duljinom ne smiju prelaziti 10.000 znakova s razmacima,
– priče trebaju biti napisane na računalu spremljene u doc. ili docx. formatu  (Times New Roman, veličina slova 12 točaka, prored 1,5) te dokument mora biti priložen kao privitak na linku,
– priče se šalju isključivo preko obrasca na linku,
– drugačije poslani prilozi neće biti uzeti na razmatranje,
– natječaj je javan.
Natječaj je otvoren od 20. travnja do 10. svibnja u ponoć. Radovi pristigli nakon navedenog roka neće se uzeti na razmatranje.
Nagrade:
Prva nagrada: Dvotjedni boravak u baltičkoj rezidenciji za pisce i prevoditelje u Ventspilsu, Latvija; uz troškove boravka u rezidenciji u Ventspilsu, nagrada uključuje i avionsku kartu za pobjednika/icu. Termin boravka je ožujak 2016.
Druga nagrada: Dvotjedni boravak u splitskoj rezidenciji za pisce udruge Kurs; nagrada uključuje putne troškove i troškove boravka u rezidenciji te plaćene režijske troškove. Termin boravka je 2016.
Treća nagrada: Pohađanje ljetne škole pisanja CeKaPe-a; nagrada uključuje smještaj i kotizaciju za trećenagrađenog autora. Termin ljetne škole je 2015.
Žiri je sastavljen od pisaca, urednika, novinara, književnih kritičara Vladimira Arsenića, Stjepana Balenta (predsjednik žirija), Saše Dracha, Damira Karakaša i Diane Matulić.
Pobjednik/ca će biti proglašen na večernjem čitanju FEKP-a, u utorak 2. lipnja u 20.30 sati, u polukružnoj dvorani Teatra &TD (Zagreb, Savska 25), a pobjedničku priču autor/ica će čitati na završnoj večeri FEKP-a 5. lipnja.
Prošle godine Festival kratke europske priče bio je održan u Šibenik i Zagrebu. Pročitajte lanjsku reportažu.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI