Neovisni novinarski portal
31.10.2020.
POLITIKA
Dončić donio tri milijuna kuna: ‘Novac za lučku infrastrukturu treba uzeti iz europske kase’

Dončić donio tri milijuna kuna:
‘Novac za lučku infrastrukturu treba uzeti iz europske kase’

Siniša Hajdaš Dončić u Tisnom (Foto H. Pavić) (3)

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić potpisao je danas u Tisnom dva velika ugovora uređenja lučke infrastrukture u Šibeniku i Tisnom.

Riječ je o projektima „Rekonstrukcija i uređenje obalnog pojasa luke Tisno“ i „Izgradnja komunalnog dijela luke otvorene za javni promet Vrnaža“ . Ugovor na oba projekta za koje će Hajdaš Dončićevo ministarstvo osigurati tri milijuna kuna, s ministrom je potpisao ravnatelj Županijske lučke uprave Željko Dulibić, a u Tisnom su bili i šibensko-kninski župan Goran Pauk, gradonačelnik Šibenika Željko Burić i domaćin, načelnik Općine Tisno Ivan Klarin.
– U operativnom programu 2014. – 2020 postoji preko 600 milijuna kuna za sufinanciranje takvih lučkih infrastrukturnih projekata, te pozivam županijske lučke uprave i jedinice lokalne samouprave da pripreme projekte kako bi mogli već sada aplicirati. U proračunu države će ubuduće biti sve manje novaca za to i sve više će se trebati oslanjati na zajednički novac iz europske kase – rekao je ministar Hajdaš Dončić nakon potpisivanja.
Projektom „Rekonstrukcija i uređenje obalnog pojasa luke Tisno“ izgradit će se dodatni novi obalni zid u dužini od 160 metara popločan kamenim oblogama i poklopnicama, te kamenim nogostupom. Cilj projekta je omogućiti sigurno i adekvatno privezivanje komunalnih i tranzitnih plovila. Ukupna procijenjena vrijednost druge faze radova iznosi 3.750.000,00 kuna, od čega Ministarstvo sufinancira dva milijuna kuna, a jedinice lokalne samouprave  milijun kuna. Projektom „Izgradnja komunalnog dijela luke otvorene za javni promet Vrnaža“ omogućit će rješavanje problema komunalnog veza u Šibeniku budući da trenutno ne postoji luka s adekvatnom mogućnosti sigurnog prihvata većeg broja plovila na komunalnom vezu. Ukupna procijenjena vrijednost radova prve faze iznosi 8.900.000,00 kuna od čega Ministarstvo plaća  milijun kuna, Lučka uprava dva milijuna kuna, Grad Šibenik i Šibensko-kninska županija milijun kuna. Ukupna vrijednost cijelog projekta uređenja komunalne luke Vrnaža iznosi 30 milijuna kuna i podijeljena je u šest faza.Siniša Hajdaš Dončić u Tisnom (Foto H. Pavić) (1)

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI