Neovisni novinarski portal
21.10.2020.
EKOLOGIJA / Sport
Biciklističku utrku kroz NP Krka gledat će 15 milijuna ljudi

Biciklističku utrku kroz NP Krka gledat će 15 milijuna ljudi

Utrku ‘Tour of Croatia’, koja starta 23. travnja, prenosit će Eurosport.

Krka, snimila : J. Klisović

‘Tour of Croatia’, međunarodna etapna biciklistička utrka kroz Hrvatsku, 23. travnja u drugoj etapi prolazi i pored Nacionalnog parka Krka. Prepoznavši potencijal ove manifestacije, u smislu promicanja prirodnih ljepota i aktivnog turizma, Javna ustanova NP Krka postala je headline 2 sponzor, s Nacionalnim parkom Plitvička jezera i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, pod zajedničkim naglaskom Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Nacionalni park Krka i do sada se aktivno uključivao kao sponzor brojnih sportskih manifestacija, u cilju povezivanja zdravog i aktivnog načina života u okruženju naših brojnih prirodnih ljepota.
– ‘Tour of Croatia’ manifestacija je koja povezuje prirodne ljepote, sport i promociju turističkih destinacija u događaj koji će pratiti oko 15 milijuna gledatelja diljem Europe. Nacionalni park Krka s velikim se entuzijazmom priključio utrci, ne samo kao dio etape duž čije granice će biciklisti proći, već i kao jedan od glavnih sponzora, kako bismo podržali zajedničko nastojanje da predstavimo sve epitete naše zemlje, njene prirodne ljepote, ali i različite aktivnosti koje također možemo ponuditi posjetiteljima. To je i zadaća Nacionalnog parka Krka, koji svoje prirodne i kulturne osobitosti uvijek nastoji upotpuniti novim sadržajima, bilo edukativnim ili sportskim, što je vrijednost koju dijelimo s ovom utrkom – kazao je ravnatelj NP Krka, Krešimir Šakić.
Ukupno dvadeset profesionalnih biciklističkih ekipa iz različitih zemalja svijeta pratit će milijunski auditorij, s obzirom na to da će utrku prenositi nekoliko inozemnih televizijskih kuća, između ostalih i Eurosport. Komentatori će prikaz sportskih uzbuđenja upotpuniti s informacijama i snimkama područja kojima utrka prolazi pa će se tako o Nacionalnom parku Krka slušati i gledati u više od 54 zemlje svijeta. Osim prepoznatljivosti na svjetskoj razini, projekt ‘Tour od Croatia’ u trajno nasljeđe ostavlja ucrtanu biciklističku rutu.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI