Neovisni novinarski portal
22.10.2020.
KULTURA
ThisCasting

‘ThisCasting’ u Šibeniku za Svjetski dan kazališta:
Pogubna ideja instant slave

ThisCasting

Večeras u šibenskom HNK-u (petak, 27. ožujak), od 20 sati, gostuje predstava Teatra Rugantino.

ThisCasting

ThisCasting

Autorski projekt redatelja Mirana Kurspahića, priča je o reality showu koji svoje natjecateljice gurne preko ruba. U maniri istinskog TV showa, gdje je kazališna publika ona publika koja odlučuje o tome tko će ispasti iz showa a tko pobijediti, Kurspahić priču razvija postepeno i s ubojitim humorom koji kako priča teče prerasta u istinske udarce u pleksus. Glavno je pitanje kako nisko su djevojke spremne ići za posao iz svojih snova i slavu koja s njim dolazi u paketu.
– Živimo u vremenu kad je gotovo svaki segment našeg djelovanja temeljito estradiziran. Lavina reality projekata, retardiranih kvizova, Big Brothera, Farmi, Story supernova ultra điha-điha multitalent show-ova, hrvatska traži zvijezdu, hrvatska traži sebe, hrvatska traži smisao postojanja emisija koje u svojoj bazi imaju selektivni ili eliminacijski koncept, odavno je već preplavila Lijepu našu i ostavila trajne posljedice. Ostavila je pogubnu ideju instant slave, ideju koja je posve neprimjetno, ali istovremeno perfidno izmijenila sustav vrijednosti i razvila kult površnosti – tvrdi redatelj Miran Kurspahić.
Predstava „ThisCasting“ inspirirana je dramom „Creeps“ Lutza Hubnera, a uloge tumače Mirela Videk, Iskra Jursak, Mia Biondić, Ivan Bošnjak i Miran Kurspahić.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI