Neovisni novinarski portal
19.10.2020.
IZDVOJENO
Igor Friedrich (Foto: Hrvoslav Pavić)

Sazvan Školski odbor Ekonomske škole:
Zadnja prepreka Igoru Friedrichu u utrci za ravnatelja

Igor Friedrich (Foto: Hrvoslav Pavić)

Školski odbor će o ravnatelju Ekonomske odlučivati u četvrtak, 2. travnja.

Igor Friedrich (Foto: Hrvoslav Pavić)

Igor Friedrich (Foto: Hrvoslav Pavić)

U teoriji je sve riješeno, no praksa je nešto sasvim drugo. Školski odbor sazvan je u „pet do dvanaest“, budući da zacrtani zakonski rok za okončanje natječaja za ravnatelja Ekonomske škole u Šibeniku ističe na kraju idućeg tjedna. Drugim riječima, nema se vremena za drugi pokušaj u slučaju da se u četvrtak, 2. travnja, na sastanku Odbora ne pojave svi predstavnici.
Dozlaboga komplicirana i razvučena procedura izbora ravnatelja, koja je u šibenskoj Ekonomskoj školi pokrenuta nekoliko tjedana nakon pobune većeg dijela djelatnika protiv v.d. ravnateljice Diane Vodanović, još jednom je pokazala sve manjkavosti prenormiranog sustava pravila na svim razinama. O kandidatima za ravnatelja prvo je glasalo Radničko vijeće, potom Nastavničko, zatim i Roditeljsko, a u četvrtak bi svoju presudu trebao donijeti i Školski odbor. Između svih tih sastanaka se lobiralo, manipuliralo, pritiskalo, medijski istupalo i optuživalo; postupak vrijedan izbora za direktora NASA-e.
Vjeroučitelj Igor Friedrich ima podršku zbornice, te Radničkog, Nastavničkog i Roditeljskog vijeća. Za njega navodno nisu neke političke strukture u gradu, no to je jedna od onih klasičnih glasina. Na kraju svega, ako njegova kandidatura, kako se i očekuje, prođe na Školskom odboru, tada njegov izbor i ministar Vedran Mornar treba amenovati. Nikad kraja…

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI