Neovisni novinarski portal
28.10.2020.
POLITIKA
Konferencija za novinare šatoraša - screenshot HRT

Šatoraši:
Glogoški ne spava u šatoru, ali onaj tko se usudi to reći – širi mržnju!

Konferencija za novinare šatoraša - screenshot HRT

 

Konferencija za novinare šatoraša - screenshot HRT

Konferencija za novinare šatoraša – screenshot HRT

Nakon što su mediji otkrili da Đuro Glogoški više od pet mjeseci boravi u kući u Zaprešiću, otvorenoj za smještaj branitelja stopostotnih invalida koji dolaze u Zagreb na liječenje, u šatoru koji je skoro pet mjeseci pred Ministarstvom branitelja u Savskoj 66 održana je konferencija za novinare na kojoj ništa nije demantirano, ali su novinari optuženi da šire mržnju protiv njih.

Kako javlja HRT, s konferencije u šatoru je Dražimir Jukić je Dražimir Jukić poručio je kako se mediji bave pitanjima gdje spavaju invalidi, a ne gdje ministar branitelja troši novac ministarstva, te u kakvom stanu spava Vesna Nađ. Zorica Gregurić poručila je kako su podnijeli kaznenu prijavu protiv portala Index i Jutarnjeg lista zbog poticanja na mržnju, što je rezultiralo, kaže ona, i pokušajem samozapaljivanja. Što se tiče prijetnji ministru Matiću, branitelji porčuju kako ih mora prijaviti policiji ako je to istina. 

Đuro Glogoški nije demantirao da on umjesto u šatoru, kako je javnost bila uvjerena, spava u kući u Zaprešiću, koja je namijenjena za potrebe invalida koji dolaze u Zagreb na liječenje. No, on smatra da time nije pogriješio i da je pisanje o tome još jedan pokazatelj progona.

– Ovo je samo još jedan pokazatelj progona prema najtežoj kategoriji hrvatskih branitelja koji je krenuo od ministra Matića. To je samo pokazatelj odnosa prema najtežim ratnim vojnim invalidima – ustvrdio je Glogoški.

Dodao je kako branitelji očekuju ovih dana da će ih saborski zastupnik Nenad Stazić pozvati na Brijune da tamo borave za sedam kuna kao i predsjednik Vlade da im osigura vilu gdje bi oni koji su dali svoje zdravlje za hrvatsku domovinu mogli biti smješteni. Prosvjednici u Savskoj na početku konferencije ponovili su svoje zahtjeve: smjene ministra, zamjenice i pomoćnika te ustavni zakon o braniteljima. Premijera Zorana Milanovića prozivaju zbog konstantne obrane Predraga Matića te su protiv njega podnijeli kaznenu prijavu. Marko Rados, stopostotni hrvatski ratni vojni invalid, komentirao je slučaj pokušaja samozapaljenja branitelja u subotu u šatoru. Rekao je kako nije riječ o branitelju nego o psihički bolesnoj osobi. 

Kuća u Zaprešiću u kojoj već pet mjeseci spava Đuro Glogoški, dok je javnost bila uvjerena da on prosvjeduje u šatoru (Screenshot HRT)

Kuća u Zaprešiću u kojoj već pet mjeseci spava Đuro Glogoški, dok je javnost bila uvjerena da on prosvjeduje u šatoru (Screenshot HRT)

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI