Neovisni novinarski portal
21.4.2021.
IZDVOJENO
Radničko vijeće Ekonomske škole: Friedrich 30 glasova, Vodanović 20, Gojanović 1

Radničko vijeće Ekonomske škole:
Friedrich 30 glasova, Vodanović 20, Gojanović 1

Na jučerašnjem sastanku Radničkog vijeća odabran je jedan od pet kandidata na izborima za novog ravnatelja Ekonomske škole u Šibeniku.

Srednja ekonomska škola - prosvjed učenika (Foto H. Pavić) (3)

Od ukupno 53 člana Radničkog vijeća s pravom glasa izborima je pristupilo njih 51. Vjeroučitelj iz Ekonomske škole Igor Friedrich dobio je povjerenje s ukupno 30 glasova, što u prijevodu znači da će predstavnik Radničkog vijeća u Školskom odboru njemu dati svoj glas pri konačnom izboru ravnatelja. Diana Vodanović, trenutačna v.d. ravnateljica, dobila je 20, Mirjana Gojanović 1, a Nikica Mihaljević i Marinko Bilić niti jedan glas.
– Mi, dugogodišnji zaposlenici škole, zadovoljni smo razultatom glasovanja, podržavamo našeg kolegu Igora Friedricha u kandidaturi za ravnatelja i nadamo se kako preko vikenda članovi Nastavničkog vijeća, koji će glasati u ponedjeljak 9. ožujka, neće pokleknuti pred zastrašivanjima v.d. ravnatelja Diane Vodanović – kažu nam djelatnici Ekonomske.
Naši sugovornici ukazali su nam i na zakonski apsurd po kojemu glasačko pravo imaju svi nastavnici koji su na zamjeni, pa čak ako su samo odradili nekoliko sati u nastavi umjesto zaposlenika koji su iz opravdanog razloga bili odsutni (polaganje stručnog ispita, seminar ili bolovanje). Ujedno nastavnici koji su na bolovanju imaju pravo nazočiti izborima i glasovati, što su i učinili, ali uz njihove glasove se pribrajaju i glasovi njihovih zamjena.

Pritisci i ucjene

– Interesantan je primjer kolegice koja je na plaćenom dopustu (a predaje dva nastavna predmeta) koja je dobila dvije zamjene, dvije nastavnice, a glasovale su sve tri. Pogodite za koga… Nevjerojatno je tko kroji budućnost ovog kolektiva, ljudi koji su prošetali našom školom i predavali nekoliko dana ili sati. Stoga broj glasova koji je dobila kandidatkinja Diana Vodanović uopće ne začuđuje – tvrde naši izvori.
Prema njihovim tvrdnjama, v.d. ravnateljica Diana Vodanović nimalo ne odustaje od nakane da bude izabrana, a pritom njezini odnosi s dijelom kolektiva i dalje su na niskoj razini.
– I ovaj put je Diana Vodanović pokazala kako se igra prljavo – tvrde djelatnici koje smo konktaktirali. – Proteklih tjedana konstantno je vršila i vrši pritisak na djelatnike škole pozivajući ih na razgovore u svoj ured, u četiri oka, ucjenjujući ih. Prije dva tri dana raspisala je natječaj za sve nastavnike koji su u školi zaposleni na određeno radno vrijeme, uvjeravajući ih kako će dobiti radno mjesto na neodređeno radno vrijeme ako glasaju upravo za nju.

 

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI