Neovisni novinarski portal
15.6.2021.
SCENA
Psihomodo i Kawasaki na Kulturaljci 2015

Psihomodo i Kawasaki na Kulturaljci 2015

Tradicionalna kulturna manifestacija Kulturaljka bit će održana 2. (tribina i izložba) i 4. travnja (koncert) u Šibeniku.

kulturaljka 2015 lineup2

Objavljen je finalni popis izvođača za ovogodišnje izdanje kulturno-glazbene manifestacije Kulturaljka 2015. Organizatori iz Udruge P.A.R.K. složili su line-up koji predvodi Psihomodo Pop, jedan od najdugovječnijih i najboljih domaćih punk rock sastava, a njima se pridružuju zagrebački ska/punk veseljaci Kawasaki 3P i eksplozivni rock dvojac Gatuzo. Zanimljivo je da sva tri sastava imaju objavljene nove albume u zadnjih godinu dana i da će šibenska publika imati priliku prvi put čuti novi materijal. Za warm up će biti zadužen DJ Drug Podrug, rezident DJ iz kluba Kuglana, a nakon bendova publiku će rasplesanom držati kombinacija ekipe iz Mrtvog Hitovlja i Sensi.
Psihomodo pop se prošli vikend u Splitu na dodjeli diskografskih nagrada Porin za svoj deseti album „Ćiribu Ćiriba“ okitio s dva najvažnija kipića, za album godine i rock album godine. Dolaze na krilima trenutno velikih radio hitova „Donna“ i „Bejbi“, ali publika će uživati i u svim poznatim hitovima iz 30 godina duge karijere ovog kultnog zagebačkog sastava.
Kawasaki 3P nakon šest dugih godina čekanja izdaje svoj treći dugoočekivani album „Goli zbog pasa“ kojeg su objavili prije manje od mjesec dana. U prvom tjednu je već zasjeo na prvo mjesto prodanih albuma (i domaćih i stranih) te pobrao euforične kritike kao nikad do sad u kojima svi recenzenti napominju da je to do sada uvjerljivo najbolji album u karijeri Kawasaki 3P-a.
Gatuzo su također krajem prošle godine objavili novi, četvrti po redu, album „Megalomanija“ za koji su bili nominirani za Porina u tri kategorije. Dosad su s albuma skinuta dva singla u kojima gostuju Bare iz Majki i Saša iz TBF-a.

kulturaljka 2015 lineup

Koncertni dio Kulturaljke 2015. bit će održan 4. travnja u hangaru na prostoru bivše vojarne Bribirskih knezova.
Prvi „kulturni“ dio manifestacije, javna tribina o radu udruge P.A.R.K. u zadnje četiri godine i izložba „Šibenik vanka grada“, u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić bit će održan 2. travnja. Foto-natječaj za sudjelovanje na izložbi traje do kraja ožujka, a organizatori su ugodno iznenađeni odazivom jer je u prvih pet dana već pristiglo 11 prijava sa zanimljivim radovima. Na natječaju mogu sudjelovati svi koji slikaju „neobične“ detalje i kadrove. Slike u visokoj rezoluciji se šalju na mail kulturaljka@gmail.com a oni čiji radovi budu izabrani za izložbu kao nagradu dobivaju kartu za koncert.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI