Neovisni novinarski portal
20.10.2020.
SCENA
Odlazak The Garden Festivala – Nick Colgan: ‘Ovo nije kraj, nego novi početak’

Odlazak The Garden Festivala – Nick Colgan:
‘Ovo nije kraj, nego novi početak’

Nick Colgan i Ivan Klarin na konferenciji za novinare (Foto: H. Pavić)

Nick Colgan i Ivan Klarin na konferenciji za novinare (Foto: H. Pavić)

Festival elektronske glazbe The Garden ovog ljeta se održava jubilarni deseti put. To je ujedno i posljednji The Garden festival, ali s njim se partyjanje u Tisnom ne završava. – Ovo nije kraj, ovo je novi početak – rekao je direktor festivala Nick Colgan najavljujući na konferenciji za novinare posljednje izdanje The Gardena i novi festival koji će ga zamijeniti.

 Iduće godine umjesto Gardena u Tisno stiže Love International festival, koji je svojevrsni nastavak Gardena.  – On će Tisno i dalje brendirati kao vrhunsku destinaciju za odmor sa glazbenom pozadinom – kazao je Colgan.  Ovogodišnje, deseto i posljednje izdanje The Garden festivala održat će se od 1. do 8. srpnja i bit će još raskošnije i bogatije programima od svih dosadašnjih.

– Tisno, zahvaljujući Garden festivalu, stoji uz bok mnogim svjetskim turističkim destinacijama i to nam itekako godi. Ulaznice se ove godine prodaju još bolje nego lani, a promidžba koju imamo zbog Gardena je toliko vrijedna da se i ne može izmjeriti ni platiti novcem – rekao je načelnik Općine Tisno Ivan Klarin.

Sam The Garden je lani u Tisno doveo 5.000 britanskih turista koji su ostvarili 30.000 noćenja. Garden će se ove godine održati u prvom tjednu srpnja, a iako organizatori još ne otkrivaju imena izvođača, kažu da će to biti najspektakularniji festival do sada. S Love International festivalom dogodine će se napraviti odmak od dosadašnjeg festivalskog koncepta.
– Predajem organizaciju u mlađe ruke, onima koji će znati Tisno brendirati i kao destinaciju za odmor jer svi ti partyjaneri pomalo postaju roditelji, pa bi rado u popodnevnim satima htjeli sadržaj za obitelj, a navečer bi partyjali – istaknuo je Colgan.
Uz Garden, u Tisnom se i ovog ljeta održavaju festivali Electric Elephant, Sunce beat, Stop Making Sense i Sundwave, a Colgan je u pregovorima i s ljudima iz organizacije talijanskog Movement festivala.
– Ti ljudi imaju petnaestogodišnje iskustvo u organizaciji festivala, baza im je u Detroitu, ali inače stižu iz Torina tako da bi uz Britance, uskoro mogli stizati i gosti iz Italije – kazao je Colgan.

Detaljnije informacije o festivalu potražite na internetskim stranicama The Gardena (POVEZNICA).The Garden Festival 2015. - konferencija za novinare (Foto H. Pavić) (3)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI