Neovisni novinarski portal
28.1.2021.
POLITIKA
Milanović: Odustajemo od monetizacije autocesta; Stanić: Ne odustajemo od referenduma

Milanović:
Odustajemo od monetizacije autocesta; Stanić:
Ne odustajemo od referenduma

Referendum autoceste

Vlada odustaje od monetizacije autocesta, država će ići u javnu ponudu s mirovinskim fondovima i građanima, izjavio je premijer Zoran Milanović na susretu Kluba izvoznika u Koprivnici, kako prenosi HRT. 

Inače, referendumska inicijativa “Ne damo naše autoceste” prikupila je više od 460.000 potpisa protiv monetizacije, a Odluku o održavanju referenduma trebao bi donijeti Sabor nakon što Ustavni sud donese ocjenu ustavnosti referendumskog pitanja.

Predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata i jedan od organizatora pokretanja referenduma Mijat Stanić izjavio je za HRT kako inicijativa “Ne damo naše autoceste” ne odustaje od referenduma. 

– Pričekat ćemo odluku Vlade kojom će potvrditi ovu izjavu premijera Milanovića.Referendum je usmjeren protiv potencijalnih odluka bilo koje buduće vlasti. Tražimo izmjenu Zakona o cestama, kojim se izgrađene autoceste ne mogu davati u koncesiju za javne usluge i na tome ćemo inzistirati do kraja. Referenduma će svakako biti i vjerujem da ćemo njime dugoročno onemogućiti monetizaciju autocesta – ustvrdio je Stanić.
Tags: ,

VEZANE VIJESTI