Neovisni novinarski portal
16.1.2021.
POLITIKA
Nezavisni vijećnik Općinskog vijeća Općine Murter - Kornatui Mate Skračić (Foto: Tris/H. Pavić)

Mate Skračić:
Potpora Bobincu je građanska inicijativa, bez ikakvih političkih predznaka

Nezavisni vijećnik Općinskog vijeća Općine Murter - Kornatui Mate Skračić (Foto: Tris/H. Pavić)
Nezavisni vijećnik Općinskog vijeća Općine Murter - Kornatui Mate Skračić (Foto: Tris/H. Pavić)

Nezavisni vijećnik Općinskog vijeća Općine Murter – Kornatui Mate Skračić (Foto: Tris/H. Pavić)

Potporu ravnatelju Nacionalnog parka Kornati u Ostavci Robertu Bobincu dala je i Nezavisna lista Mate Skračića.  Zamjenik predsjednice Općinskog vijeća Općine Murter – Kornati Mate Skračić obratio se javnosti priopćenjem kojim potporu Bobincu daje u ime mještana ne samo Murtera, nego i Betine.

Uslijed činjenice da je ravnatelj JU NP Kornati gospodin Robert Bobinac dana 26. ožujka 2015. g. podnio ostavku zbog, kako je naveo, osobnih i zdravstvenih razloga, dana 29. ožujka 2015. g. u periodu od 9.00 do 13.00 sati u Murteru je prikupljeno je 210 potpisa potpore ravnatelju gdinu. Bobincu. Cilj prikupljanja potpisa je zamolba ministru Zaštite okoliša i prirode gdinu. Mihaelu Zmajloviću da prije odluke o prihvaćanju ostavke sa gdinom. ravnateljem sjedne i porazgovara o stvarnim razlozima poteškoća razvoja parka te o ostalim problemima koji su doveli do podnošenja ostavke.

Ova građanska inicijativa, bez ikakvih političkih predznaka, potekla je iz straha da je na gdina. Bobinca izvršen pritisak kojim bi bili ugroženi interesi mještana Murtera i Betine koji su u 95 postotnom vlasništvu teritorija parka. Činjenica je da je u posljednjih godinu dana, nakon 34 godine, napokon započeo konkretan dijalog između uprave parka i dionika prostora upravo na inicijativu ravnatelja Bobinca. Teško nam je prihvatiti ovakav razvoj događaja a da ne učinimo ništa, pa da možda dođemo u situaciju da čekamo idućih 35 godina da nastavimo sa započetim projektima, a s ciljem učinkovite zaštite, razvoja lokalne zajednice i promocije ovog hrvatskog bisera –  napisao je Skračić u priopćenju.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI