Neovisni novinarski portal
22.10.2020.
POLITIKA
Još jedna investicija Općine Tisno – 2,5 milijuna za betinski Trg na moru

Još jedna investicija Općine Tisno – 2,5 milijuna za betinski Trg na moru

trgbetinargb0010Danas je u Tisnom potpisan još jedan ugovor s izvođačima radova. Trg na moru u Betini uredit će tvrtka Minigradnja d.o.o. koja je posao ukupne vrijednosti 2.524.491,50 kuna dobila nakon provedene javne nabave.

Ugovor su potpisali načelnik Ivan Klarin i direktora Minigradnje Ante Perice, a potpisivanju su nazočili i arhitekt Damir Lasinović, autor glavnog i izvedbenog projekta, te Danijela Bilan, pročelnica za financije Općine Tisno. Radovi će trajati tri mjeseca, a započet će odmah nakon završetka turističke sezone. Uređenje trga nije jedini projekt u ovoj općini ni u ovom mjestu. 

– U općini Tisno trenutno imamo nekoliko kapitalnih projekata vrijednih više milijuna kuna. U Dubravi gradimo drugu fazu vodovoda kroz mjesto, u Tisnome vrtić i jaslice za područje cijele općine Tisno, posao od pet milijuna kuna koje bespovratno dobijamo iz EIB programa, te nastavak uređenja obale sv. Martina koju financira Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture. Za 15 dana otvaramo Dom za starije i nemoćne, čime će biti okrunjena investicija od četiri milijuna kuna, u kojoj Općina Tisno sudjeluje s 20 posto, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU s 80 posto. U Jezerima kreće uređenje prve faze Obale sv. Ivana i gradimo Kulturni i pastoralni centar. Također, povukli smo i dva milijuna kuna iz NIP programa za uređenje tematske staze između Jezera i Tisnog. U Betini uređujemo Muzej betinske brodogradnje kojeg planiramo otvoriti na ljeto, za vrijeme trajanja regate na Latinsko idro, u što Ministarstvo kulture i Ministarstvo turizma financiraju s oko 3,8 milijuna kuna,  te konačno i Trg na moru, za koji smo danas potpisali ugovor. Uskoro očekujemo i raspisivanje javne nabave za uređenje zgrade budućeg prezentacijskog centra u bivšem društvenom domu u Betini, posao vrijedan oko pet milijuna kuna. I ti radovi će se, prema već potpisanom ugovoru,  financirati bespovratno iz NIP programa… – nabraja načelnik Općine Tisno Ivan Klarin glavne projekte.

Općina Tisno može se pohvaliti da je u posljednjih pet godina iz raznih izvora, domaćih i europskih, za ovakve i slične projekte povukla čak 80 milijuna bespovratnih kuna.

Što je za Betinu Trg na moru, a za Jezera Obala sv. Ivana, za Tisno je Rudina.  Ni ovaj najveći tišnjanski trg nije zaboravljen. Prema arhitektonskom rješenju Damira Lasinovića iz Arhitektonskog studija ARX  radit će se i rekonstrukcija i uređenje 2800 četvornih metara Rudine. Posao je vrijedan 2,5 milijuna kuna je u fazi ishodovanja dozvola, a očekuje se da će biti realiziran u 2016. godini, do početka turističke sezone. 

trgbetinargb0004

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI