Neovisni novinarski portal
28.3.2024.
POLITIKA
Ivan Klarin, saborski zastupnik i koordinator za IX izbornu jedinicu (Foto: Tris/H. Pavić)

Ivan Klarin:
Prijevremene izbore zazivaju oni koji se plaše vidljivih rezultata rada ove vlade

Ivan Klarin, saborski zastupnik i koordinator za IX izbornu jedinicu (Foto: Tris/H. Pavić)
Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno i saborski zastupnik (Foto: Tris/H. Pavić)

Ivan Klarin, član Predsjedništva SDP-a i koordinator IX izborne jedinice (Foto: Tris/H. Pavić)

Do izbora je daleko, a što su bliži, nagađanja da će oni biti prijevremeni je sve više. Pripreme se zahuktavaju, preslagivanja, koalicije, blokovi… svakodnevno se spominju, a retorika u javnom prostoru se zaoštrava, kao da je kampanja u punom jeku. Večeras je u stranačkim prostorijama na Iblerovom trgu u Zagrebu održana sjednica Predsjedništva SDP-a. Nakon dvosatnog sastanka pitali smo Ivana Klarina, člana Predsjedništva i koordinatora IX izborne jedinice, je li bilo riječi o prijevremenim izborima:

– Nipošto. Ova vlada će svoj svoj mandat odraditi do kraja i svi oni koji špekuliraju o prijevremenim izborima se grdno  varaju.  Kome odgovaraju izbori koji bi se održali prije roka održavanja redovnih izbora? Samo onima koji vide rezultate vlade Zorana Milanovića. Ovo će biti godina oporavka hrvatskog gospodarstva i godina u kojoj će sve ono što je Vlada radila protekle tri godine izaći na vidjelo.  Naravno da to pojedincima ne odgovara i zato guraju u javnost špekulacije o izborima koji se održavaju prije ljeta – kaže Klarin.

Datum izbora još nije precizno definiran, ali Klarin vjeruje da će oni biti početkom sljedeće godine, u siječnju ili veljači. O temama sastanka na vrhu SDP-a Klarin nije želio preciznije govoriti. Radilo se, kaže, o redovitoj sjednici predsjedništva stranke na kojoj je raspravljano o tehničkim pitanjima unutarnjeg funkcioniranja stranke i koalicije.  O mogućem problemu s glavnim koalicijskim partnerom, HNS-om, vezano za istup čelnika međimurske stranačke organizacije Matije Posavca, nije se uopće razgovaralo. Iako su izbori tek dogodine, ovaj sastanak Predsjedništva ipak je imao i izbornu tematiku, a govori se i da će na sjednici Glavnog odbora SDP-a u subotu biti formiran izborni stožer stranke.  

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI