Neovisni novinarski portal
22.10.2020.
IZDVOJENO
Igra prijestolja u Ekonomskoj školi: Nastavnici se žale na izborni inženjering Diane Vodanović

Igra prijestolja u Ekonomskoj školi:
Nastavnici se žale na izborni inženjering Diane Vodanović

V.d. ravnateljica navodno se prijavila i na natječaj za ravnatelja u Industrijskoj školi, kao i na mjesto zamjenika direktora tvrtke Bikarac.

Diana Vodanović - konferencija za novinare (Foto H. Pavić) (5)

Diana Vodanović (Foto: Hrvoslav Pavić)

Strastima u Ekonomskoj školi u Šibeniku ne treba puno da uzavre, a povod najnovijem ključanju je sutrašnji sastanak Nastavničkog vijeća, koje bi trebalo dati povjerenje jednom od kandidata za ravnatelja.

– V.d. ravnateljica Diana Vodanović igra ping–pong s datumom održavanja sjednice Nastavničkog vijeća na kojoj članovi trebaju glasati za novog ravnatelja škole, otkazavši sjednicu najavljenu za ponedjeljak 9. ožujka iz nepoznatih razloga. Rezultati glasanja Radničkog vijeća su sigurno zaboljeli – tvrde naši izvori iz zbornice.

– Svjedoci smo nevjerojatno prljave igre za ravnateljsku fotelju Ekonomske Škole i to primjenom  nemoralne taktike Diane Vodanović  – izbornim inženjeringom odnosno „dupliranjem glasova“ – tvrde nastavnici. – Očito je v.d. ravnateljici bilo potrebno još nekoliko dana kako bi dodatno zastrašila koga se zastrašiti dade, pa je odredila novi datum održavanja sjednice Nastavničkog vijeća za četvrtak u 20.00 sati.

Dio nastavnika smatra da taj četvrtak nije slučajno odabran, i to iz ovih razloga: dva nastavnika TZK u četvrtak su s učenicima na sportskom natjecanju u Splitu, a dvije nastavnice su u četvrtak na plaćenom dopustu (stručni ispit). Svi će oni dobiti privremene zamjene, koje će u četvrtak pristupiti glasanju, a naši izvori tvrde da su to sigurni glasovi za Dianu Vodanović. Sve je to, priznaju, po zakonu.

– Obratilo nam se i troje kolega kojima je v.d. ravnateljica Vodanović naložila da otvore bolovanje u četvrtak pa da navečer dođu u školu glasati zajedno sa, zamislite, svojim zamjenama! Dakle, ljudi koji su radili jedan dan, odnosno samo nekoliko sati, imaju glasačko pravo i oni odlučuju o sudbini škole – tvrde nastavnici, ne shvaćajući čemu sve to kad je ministar Vedran Mornar ionako najavio da je neće potvrditi za ravnateljicu bude li izabrana.

Diana Vodanović je za TRIS odbila dati izjavu na ovu temu. Što zbog našeg “neetičkog pisanja” o slučaju Ekonomska, što zbog “uvlačenja njezine obitelji u tekstove”, iako je TRIS valjda jedini portal koji nikad, pišući o Ekonomskoj školi, nije spomenuo njezinu kći i briselsku zaposlenicu Andreju Vodanović (evo, sad jesmo).

Od Diane Vodanović pokušali smo, neuspješno, doznati i je li istina da se prijavila na natječaj za zamjenika direktora na Bikarcu te za ravnatelja Industrijske škole u Šibeniku. Gordijski čvor u Ekonomskoj bliži se rasplitanju, a tada ćemo doznati hoće li nakon dovršenja svih natječaja na koje se prijavila i navodno prijavila, Diana Vodanović završiti u nekoj od škola ili na gradskom deponiju.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI