Neovisni novinarski portal
23.9.2020.
POLITIKA
Fred Matić vraća Glogoškog u šator: ‘Da se bojim kukavica, nosio bih praćku’

Fred Matić vraća Glogoškog u šator:
‘Da se bojim kukavica, nosio bih praćku’

Ministar Matić s novinarima u Voicama (Foto: Tris/H. Pavić)

Ministar Matić s novinarima u Voicama (Foto: Tris/H. Pavić)


Ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić boravio je danas u Vodicama, odakle je poručio kako će suspendirati pravilnik koji Đuru Glogoškom već pet mjeseci omogućava da ‘prosvjeduje u šatoru’ pred Ministarstvom branitelja, a u stvari živi u kući istog ministarstva u Zaprešiću, namijenjenoj kraćim boravcima invalida i njihovih obitelji kada dolaze liječenje ili pretrage u glavni grad. 

Ministar Matić je zajedno s kolegama ministrima Vedranom Mornarom i Antom Kontromanovićem sudjelovao u  otvaranju 8. državnog stručnog skupa za učitelje i nastavnike povijesti na temu Domovinski rat – 20 godina oslobodilačke operacije „Oluja“ koji se održava u Vodicama, gdje su ga novinari pitali o slučaju ‘kuće Đure Glogoškog’ u Zaprešiću i prijetnjama smrću.
– Prijetnje dobivam konstantno već nekoliko mjeseci tako da sam već oguglao na njih. Ove zadnje koje sam dobio nakon što smo utvrdili da gospodin Glogoški bespravno već pet mjeseci koristi kuću namijenjenu za 500 hrvatskih vojnih ratnih invalida, a ne samo za jednog, još ću razmisliti da li ću ih prijaviti policiji. Što bih poručio tim kukavicama? ‘Da mi je dolinom smrti proći zla se ne bojim’ – rekao je Matić, citirajući Davidov psalam.
Na pitanje tko mu prijeti rekao je ‘Zna se’. – Puno je imena. Trebao bih nabrajati one koji mi šalju poruke da imaju za mene pripremljen kalašnjikov premljen, da imaju dva metka za mene da me ovjere u glavu, da se sramim svojih postupaka, da mi majka nosi crno da Bog da, ubij ga i takve stvari. To su poznate stvari – rekao je Matić ističući kako se on, unatoč svemu, ne boji za sebe.
– Ne bojim se. Nemam se koga bojati. Da se bojim kukavica ja bih nosio praćku sa sobom. Ne bojim se za sebe. Bojim se samo, jer to su takvi ljudi, takve kukavice, da se ne okrenu prema mojoj obitelji. Dakle, ja sam im na raspolaganju cijelo vrijeme, dakle danononoćno, 24 sata. Samo neka se klone moje obitelji. Oni koji su organizatori toga i koji su huškači, neće oni meni ništa nauditi. Međutim oni uporno manipuliraju s braniteljima, a među njima ima i oboljelih, pa i onih za koje se ne može reći PTSP, nego medicina ima neku drugu dijagnozu. Dakle, oni potencijalno mogu učiniti, a ja ih pozivam da učine to meni, da se ostave moje obitelji. Evo, danas će oni imati tiskovnu konferenciju na kojoj, već unaprijed vam mogu reći, neće niti jednom riječju pokušati, jer je nemoguće, objasniti zašto je gospodin Glogoški pet mjeseci u onoj kući koja je namijenjena za 500 hrvatskih vojnih ratnih invalida, nego će u svojoj staroj maniri pokušati mene diskreditirati. Ja im poručujem, osim svih hrvatskih sigurnosnih službi čiju sam provjeru prošao, ja sam prošao i dvostruku NATO provjeru, a ti koji o meni govore ne mogu proći ni provjeru kućnog savjeta – rekao je Matić.
Na pitanje što će biti s kućom Ministarstva branitelja u Zaprešiću koju je uzurpirao Đuro Glogoški, Matić je rekao da se suspendirati odluku o takvom korištenju. – Sporazum koji je potpisan 2007. godine ekskluzivo s jednom udrugom, žao mi je zbog toga i to do sada nisam znao, ćemo staviti izvan snage. Napisat ćemo novi pravilnik prema kojem će tu kuću koristiti svih 500 hrvatskih vojnih ratnih invalida stopostotnih prve skupine, ali isto tako planiram ta pravilnik proširiti da kuću mogu koristiti i drugi ljudi, ali bit će kriteriji u kojima su stopostotni HRVI u prednosti – najavluje Matić.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI